StoryEditorOCM
DubrovnikVIJEĆNICI HNS DUBROVNIK JAVNO PITAJU

Što krije koncert Toma Jonesa?

Piše DV
9. kolovoza 2019. - 12:48
Podružnica HNS Dubrovnik poslala je priopćenje javnosti o neodgovorenim pitanjima oko koncerta Toma Jonesa na koje im gradonačelnik Mato Franković nije poslao odgovor ni nakon mjesec dana. Priopćenje počinje s "Što skriva koncert Toma Jonesa?", a u nastavku priopćenja, HNS ističe:

Kakve to tajne krije kad gradska uprava točno mjesec dana ne želi odgovoriti na upit građana upućen preko gradskih vijećnika HNS-a? 9. srpnja na e-mail adrese gradonačelnika, službe gradskog vijeća i pročelnice UO za kulturu i baštinu stigao je upit u kojem su gradski vijećnici HNS-a, Marina Vučković Matić i Miho Obradović, pitali četiri jednostavna pitanja oko organizacije koncerta Toma Jonesa:
Koji je ukupan trošak održanog koncerta?
Tko je i u kojem iznosu financirao navedeni trošak?
Koliki je ukupan prihod od prodaje ulaznica po kategorijama istih?
Koji je bio ukupan broj i koja je ukupna vrijednost tzv. gratis karata?

Naime, danima nakon održanoga koncerta Toma Jonesa naši su sugrađani kontaktirali svoje vijećnike kako bi negodovali zbog načina na koji je organiziran i odrađen taj događaj te naposljetku postavili ova pitanja koja su predstavnici građana i HNS-a u Gradskom vijeću grada Dubrovnika proslijedili nadležnima u Gradu Dubrovniku, najprije gradonačelniku. Ali odgovora do danas nema, pa čak ni nakon što je na iste adrese upućena i požurnica.

Koji god razlog bio za neodgovaranje na upit gradskih vijećnika – nije opravdan! Prije svega jer je riječ o nedemokratskoj praksi kakvoj nema mjesta u gradu poput Dubrovnika i definitivno nije u skladu s propagiranom transparentnošću kojom se u javnosti hvali gradonačelnik Franković.

HNS svoje priopćenje završava s: "Odgovori na upućeni dopis tako su još uvijek nepoznanica, ali zato je danas jasno kako odgovore na jednostavna pitanja ni nakon požurnice nitko iz gradskih službi nije u stanju dati više od trideset dana. Ili možda ne smiju jer se nešto krije od građana."
25. travanj 2024 08:26