StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Dubrovniku Muzej vaterpola, Gospinu polju travnjak, 'Palčici' novo igralište...

Piše Grad Dubrovnik
11. kolovoza 2019. - 22:27
MUZEJ VATERPOLA

Počinje rekonstrukcija ex-hotela Stadion

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača, potpisan je prošlog tjedna, a osigurava izvođenje ove 18,3 milijuna kuna vrijedne investicije u sportsku infrastrukturu s rokom završetka 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. -„Ova zgrada posljednjih 30 godina je posve neprimjerenog izgleda, a smještena je u samom centru grada.

Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola“, rekao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković dodavši kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a kao ključ toga navodi riješene odnose s tvrtkom Excelsa nekretnine, vlasnicima žičare. –„Ono što ćemo naplatiti od žičare uložit ćemo u sportsku infrastrukturu“, istaknuo je. Posebnost je što ovom rekonstrukcijom, uz prostore za sportske klubove, Dubrovnik dobiva i prvi Muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

GOSPINO POLJE

Izrađuje se novi nogometni teren s umjetnom travom

Započeli su radovi na izradi terena s umjetnom travom u Gospinom polju. Nogometno igralište bit će dimenzija 113 x 71 metara, dok je teren za igru planiran na 101 x 65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga.
Radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvaćaju skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izrada novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena, oprema za održavanje te postavljanje sloja umjetne trave sa amortizirajućom podlogom. Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

GRAD ZA NAJMLAĐE

„Palčica“ dobila novo igralište

Dječji vrtić „Palčica“, koji je nakon dogradnje svečano otvoren za ovogodišnju Festu sv. Vlaha, od sada je bogatiji i za novi prostor namijenjen igri i rekreaciji mališana. Naime, na prohodnom ravnom krovu novoizgrađenog vrtića, kako je projekt i predviđao, uređeno je dječje igralište, a radovi na opremanju završeni su prošlog tjedna. Sprave za igru je sukladno 249.856,25 kuna vrijednom ugovoru nabavila i ugradila tvrtka REDOX d.o.o. iz Zagreba.

Podsjetimo, rekonstrukcija „Palčice“ uključivala je nadogradnju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata s igralištem. Sveukupni kapacitet novog vrtića popeo se na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa.

DUBROVNIK I SPLIT

Gradonačelnici Vladi uputili prijedlog izmjena i dopuna Zakona o auto taksi prijevozu: Ustrajat ćemo na ograničavanju broja vozila
Nakon nekoliko radnih sastanaka koje su u Dubrovniku i Splitu u proteklom razdoblju održali na temu izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, gradonačelnici Mato Franković i Andro Krstulović Opara uputili su u utorak, 6. kolovoza dopis ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću te predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Ukazujući na negativne učinke potpune liberalizacije auto taxi tržišta koju je dopustio postojeći Zakon, gradonačelnici Franković i Krstulović Opara posebno ističu onemogućavanje normalnog prometovanja ulicama kako građanima tako i žurnim službama u intervencijama.

Stoga od Ministarstva i Vlade traže da u izmjene i dopune Zakona o prijevozu u cestovnom prometu uvrste njihov zajednički prijedlog prema kojem bi se jedinicama lokalne samouprave na čijem području se nalaze dobra Republike Hrvatske koja su upisana na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine omogućilo samostalno određivanje broja dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza, kao i utvrđivanje mjera i uvjeta pod kojima bi se ova djelatnost obavljala.

Postojeće dozvole u ovom bi se slučaju stavile izvan snage. Budući da navedeni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu uvelike pridonosi rješavanju problema, gradonačelnici vjeruju u podršku resornog Ministarstva, s glavnim ciljem dokidanja negativnih učinaka liberalizacije taxi usluga, prepoznavanja i izdvajanja UNESCO-vih zaštićenih sredina te najvažnije, omogućavanje sigurnog prometovanja Dubrovčanima i Splićanima gradskim ulicama.
20. travanj 2024 11:58