StoryEditorOCM
DubrovnikReakcija hotela Villa Dubrovnik na medijske objave

Akcije gospodina Igora Legaza popraćene su ne samo neprimjerenim ponašanjem, već dolazi i do fizičkih napada

Piše PSD.
5. kolovoza 2019. - 15:24
Temeljem jučerašnjih objava kao i događanja koji su mu prethodili, slijedi reakcija hotela na netočne informacije koje su se prenosile javnosti.

Villa Dubrovnik je ovlaštenik koncesije na dijelu pomorskog dobra ispred hotela, na temelju Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru zaključenim s Dubrovačko-neretvanskom županijom dana 1. lipnja 2018. godine (Klasa: 947-01/17-01/135, Urbroj: 2117/1-01-18-17). Sukladno navedenom Ugovoru, predmet koncesije je gospodarsko korištenje kopnenog i morskog dijela pomorskog dobra na dijelu obale/akvatorija, u naravi uređena obala ispred hotela Villa Dubrovnik u Dubrovniku. Villa Dubrovnik kao ovlaštenik koncesije koristi pomorsko dobro, održava ga i štiti u skladu s posebnim propisima Republike Hrvatske o zaštiti okoliša i građenja te drugim zakonskim i podzakonskim aktima Republike Hrvatske.

Nadalje, sukladno koncesijskom odobrenju od 9. srpnja 2019. godine (Klasa: UP/I-342-01/19-02/220, Urbroj: 2117/01-02/8-19-02) ovlašten je obavljati djelatnosti na području morske obale, unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske na dijelu obale ispred čest. zem. 4871 k.o. Dubrovnik s plovilom reg. oznake 465 DB.

Međutim, gospodin Igor Legaz svojim radnjama bitno onemogućuje rad hotela Villa Dubrovnik, budući da svojim svakodnevnim akcijama na nedopušten način ometa normalno funkcioniranje hotela. Akcije gospodina Igora Legaza popraćene su ne samo neprimjerenim ponašanjem (verbalno nasilje i prijetnje) prema djelatnicima hotela i gostima, već dolazi i do fizičkih napada.

Spomenuta tabla na vratima za ulazak na plažu ne nalazi se na plaži za koju Villa Dubrovnik ima ugovor, nego na čestici zemlje u vlasništvu Ville Dubrovnik ispred uvale koju ne koristi nitko od strane hotela. S istom uvalom Villa Dubrovnik nema nikakve veze niti je ne koristi niti se ikome zabranjuje kupati u istoj, kao što niti ne brani ulazak na plažu hotela. Razlog table na istim vratima je sigurnost i odgovornosti koju mi imamo kao pravna tvrtka prema našim gostima. Gospodin Igor Legaz kontinuirano ulazi u naš posjed i trga istu tablu te nas sprječava u našoj pravnoj osnovi da informiramo goste našeg hotela da tamo odlaze na vlastitu odgovornosti.

Također, Villa Dubrovnik ima koncesijsko odobrenje i pravo pristupa brodicom koja vozi od 1960-ih godina koju gospodin Igor Legaz kontinuirano priječi pristup i plovidbu brodicom.

Gospodin Igor Legaz može biti aktivist, ali mora razlikovati granice aktivizma u odnosu na granice destrukcije i anarhizma. Destruktivno ponašanje, pa i propagiranje takvog ponašanja, dovodi u pitanje sigurnost gostiju i djelatnika hotela te ugrožava ugled koji Villa Dubrovnik uživa kao jedan od najboljih hotela u Republici Hrvatskoj koji sa svojim sadržajima nastoji gostima omogućiti odmor, ali i sigurnost i zaštitu. Sada se događa da zbog straha za vlastitu sigurnost neki gosti uopće ne žele koristiti plažu ispred hotela Villa Dubrovnik.
O ovim incidentima, koji su se dogodili već nebrojeno puta, obavještavali smo Policijsku upravu Dubrovačko-neretvansku, Policijsku postaju Dubrovnik, Pomorsku policiju Dubrovnik te Lučku kapetaniju u Dubrovniku, od kojih smo zatražili provedbu zakonskih prava zaštite gostiju i djelatnika hotela, kako bi mogli neometano raditi i kretati se prostorima hotela.

Hotel Villa Dubrovnik je nagrađivani hotel sa sadržajima i ponudom najviše razine i udobnosti. Član je najpoznatijih luksuznih hotelskih udruženja i udruženja za luksuzni turizam te nositelj brojnih priznanja, nagrada i certifikata – poput nedavno dodijeljenog prestižnog certifikata za okoliš Green Globe za unaprjeđenje ekološke prakse. Uz to, hotel je 2016. godine u akciji„Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ proglašen najboljim jedinstvenim luksuznim hotelom i najboljim luksuznim hotelom u Hrvatskoj.U hotelu su većinski zaposleni građani Dubrovnika, dok hotel u poslovanju poštuje sve zakone te vodi računa prema zajednici.

Smatramo da navedeno ponašanje gospodina Igora Legaza ne čini štetu samo našim gostima i djelatnicima hotela, našem hotelu koji je poznat po svojoj ekskluzivnosti, vrhunskoj usluzi i privatnosti. Samo jedna objava na poznatim internetskim turističkim platformama i portalima o iskustvu gostiju i ovim događanjima može osim hotelu dugoročno naštetiti i samome gradu Dubrovniku, jednom od najpoznatijih i najcjenjenijih turističkih destinacija i brendova u svijetu, te konačno hrvatskom turizmu uopće.
23. travanj 2024 08:34