StoryEditorOCM
Dubrovnik4. i 5. kolovoza

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA Dvodnevni program

Piše PSD.
2. kolovoza 2019. - 14:24
Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima i ove godine organizira dvodnevni program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Program počinje u nedjelju 4. kolovoza kada Muzej Domovinskog rata Dubrovnik priređuje otvorenje dviju izložbi u tvrđavi Imperijal na Srđu, „Orlandove ratne godine 1991. – 1995.“, iz fundusa Muzeja, autorice Varine Jurica Turk i „Logoraši“, gostujuću izložbu autora Josipa Ivan, Ivana Ivan i Gordane Čep. Otvorenje izložbi je u 19:30 sati, a posjetiteljima je dostupna i žičara po cijeni od 15 kuna za povratnu kartu. Radno vrijeme Muzeja i Žičare Dubrovnik 4. kolovoza je do 24 sata.

Drugog dana programa proslave, na sam Dan pobjede, u ponedjeljak, 5. kolovoza, u 21 sat, Dubrovački simfonijski orkestar ispred crkve sv. Vlaha priređuje program najljepših domoljubnih skladbi i onih posvećenih Gradu. Orkestrom će ravnati Slobodan Begić, a orkestru će se pridružiti klapa Ragusavecchia, Stijepo Gleđ Markos i mlada sopranistica Sara Žuvela.

Istog dana, u ponedjeljak, 5. kolovoza u ljetnom kinu Jadran bit će prikazan film "General" Antuna Vrdoljaka. Početak projekcije je u 21:30 sati, a ulaznice su u pretprodaji dostupne na blagajni kina Sloboda ili na blagajni kina Jadran na dan projekcije.
25. travanj 2024 22:52