StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Uređenje parka oko platane na Brsaljama, uređenje judo dvorane u Mokošici i rive u Rožatu...

Piše DV
2. kolovoza 2019. - 12:31

POTPISAN UGOVOR

Adaptacijom judo dvorane u Mokošici počinje ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu

Obnovom i uređenjem judo dvorane u Mokošici Grad Dubrovnik započinje ciklus planiranih ulaganja u sportsku infrastrukturu, a koji će u 2019. godini, između ostalog, uključiti početak rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion s Muzejom vaterpola, izgradnju hangara veslačkog kluba Neptun, ali i izgradnju nogometnog terena u Gospinom polju.

Ustvrdio je to gradonačelnik Mato Franković prilikom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova adaptacije judo dvorane upriličenog u srijedu u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika. Dugogodišnji predsjednik Judo kluba Mokošica, korisnika prostora, Blaž Pezo ocijenio je da će buduća polivalentna dvorana obogatiti društveni život Mokošice jer će osim judašima biti na raspolaganju rekreativcima s ovog područja.

Trener JK Mokošica Boris Čikato zahvalio je Gradu Dubrovniku na investiciji jer će osigurati adekvatne uvjete rada Kluba, osnovnog preduvjeta za bolje sportske rezultate te za popularizaciju ovog sporta.

Podsjetimo, riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija te zbog potreba korisnika potrebno adaptirati.

Ugovorena vrijednost investicije iznosi 3.083.523,03 kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao. Ispred izvođača radova, tvrtke Texo Molior d.o.o., ugovor je u ime direktora potpisao Antonio Deranja.

IZRAĐENO KRAJOBRAZNO RJEŠENJE

Park oko platane na Brsaljama uređivat će se u 2020. godini

Izrađeno je idejno rješenje krajobraznog uređenja prostora oko platane na Brsaljama. Izrađivač rješenja je Studio Landa d.o.o. za krajobraznu arhitekturu, a naručitelj Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Krajobrazno uređenje za ciljeve ima poboljšanje stanišnih uvjeta za platan (Platanus orientalis L., azijska platana), koji nosi status zaštite kao spomenik parkovne arhitekture, njegovu prezentaciju te formiranje novog javnog prostora za građane i posjetitelje.

Na temelju konzervatorskih smjernica i uvjeta Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije izradit će projekt, dok će izvođenje radova, koji se očekuju u 2020. godini, financirati Grad Dubrovnik. Budući suvremeno oblikovani javni prostor dovest će i do rasterećenja posjetiteljima zagušenog šireg prostora Brsalja.

POTPORE

Ženama poduzetnicama 100 tisuća kuna više nego u 2018. godini

Gradonačelnik Mato Franković uručio je 23 ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama u 2019. godini. Pojedinačni iznos potpore je do 10.000,00 kuna i dodjeljuju se temeljem Javnog poziva kojeg je uputio Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika. Ukupno se prijavilo 30 poduzetnica, od čega ih je 23 u potpunosti ispunilo sve uvjete.


Za ovu namjenu u proračunu je osigurano 200.000,00 kuna čime se iznos potpore povećao za 100.000,00 kuna naspram prošle godine kada je Program započeo.

ROŽAT

Pokrenuta rekonstrukcija rive

Kako bi se spriječilo daljnje propadanje rive koja je oštećena djelovanjem rijeke, započeli su radovi na 1,7 milijuna kuna vrijednoj rekonstrukciji rive u Rožatu. Pristanišni betonski obalni zid je raspucan i utonuo dok je kamena riva u zapadnom dijelu gotovo potpuno urušena. Predviđeno je uređenje cjelokupne obalne crte s vertikalnim obalnim zidovima.

Rok izvođenja sanacije rive je 150 kalendarskih dana, nakon uvođenja izvođača u posao, a rekonstrukcijom će se dobiti sigurniji i prikladniji prostor ispred Franjevačkog samostana u Rožatu.


 

19. travanj 2024 10:03