StoryEditorOCM
DubrovnikNARUŠAVAO JAVNI RED I MIR

Premijeru uzvikivao "Živio ćaća", policija podnijela optužni prijedlog

Piše DV
29. srpnja 2019. - 21:12
"Policijski službenici Policijske postaje Korčula su danas tijekom jutarnjih sati, na trajektnom pristaništu u Korčuli  postupali prema 61-godišnjem muškarcu, koji je vičući  narušavao javni red i mir.

Protiv predmetnog je podnesen optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", stoji u priopćenju Policijske uprave Dubrovačko - neretvanske.

Službeni posjet premijera Andreja Plenkovića Korčuli jedva da je započeo, a već se dogodio incident zbog kojeg je reagirala i policija, javlja Dnevnik.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija. Čim je Plenković sišao s policijskog glisera u Korčuli, jedan je muškarac počeo uzvikivati "Živio ćaća!", a visoko iznad glave držao je papir na kojem je pisalo "Ćaća". Policajci su, čini se, zaključili da muškarac ozbiljno narušava javni red i mir, pa su odlučno djelovali i krenuli ga odvlačiti s mjesta događaja. Naknadno je pušten uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira.
 
"Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio ćaća!," uzvikivao je muškarac dok su ga policajci odvodili s tog mjesta.
Jedan od policajaca je rekao da je muškarac remetio javni red i mir. Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković po dolasku u grad obišli su novoizgrađene operativne obale u trajektnoj luci Dominče, a kasnije su se sastali sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Korčule Andrijom Fabrisom, donosi Slobodna Dalmacija.

 
20. travanj 2024 07:30