StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Stan za djecu Doma Maslina, u tijeku energetska obnova dviju osnovnih škola, uskoro terapijski bazen u bolnici...

Piše Tekst i foto: Grad Dubrovnik
21. srpnja 2019. - 22:07

ENERGETSKA OBNOVA

Započeli radovi u OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića

Nakon vrtića Ciciban i Izviđač, krenuli su radovi energetske obnove i u OŠ Ivan Gundulić i OŠ Marin Držić. Na objektima su postavljene građevinske skele, a u tijeku je uklanjanje podnih obloga. U gruškoj školi predviđena je izolacija dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica. Izvođač radova je Alfaplan građenje d.o.o., a ugovoreni rok izvedbe je 12 mjeseci za radove vrijedne 7.536.308,75 kuna s PDV-om.

U zgradi OŠ Marina Držića od 5. do 8. razreda zamijenit će se u izolirati dotrajali krov zgrade, vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Projektom je predviđena i ugradnja sustava za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta. Izvođač radova za ovaj projekt je Capitalis d.o.o., a za radove vrijedne 606.250,79 kuna s PDV-om rok je pet mjeseci. Osim smanjenja računa za energente, vrijednom investicijom osigurat će se kvalitetniji uvjeti za provođenje nastavnog programa. Iz fondova EU za projekt je osigurano bespovratno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3.023.589,26 kuna.


SURADNJA GRADA I BOLNICE

Uskoro u funkciji terapijski bazen

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su Sporazum o suradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije i opremanja terapijskog bazena s pripadajućim prostorijama. Bazen će služiti za terapijske i rehabilitacijske svrhe, kao nadopuna pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga, u svrhu poboljšanja kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Dubrovnika. Koristit će ga djeca koja će trebati liječničku pomoć kroz fizikalnu terapiju pod nadzorom educiranih stručnjaka, fizijatara i fizioterapeuta, a otvorit će se i prostor za angažman dodatnih mladih ljudi koji su završili fizioterapiju na opće zadovoljstvo i sustava, naročito djece kojima je pomoć potrebna. Grad Dubrovnik će izraditi projektnu dokumentaciju i osigurati sredstava u proračunu, a gradonačelnik Franković najavio je suradnju s Općom bolnicom Dubrovnik u rješavanju pitanja stanovanja za liječnike i medicinsko osoblje.


DRUŠTVENI SADRŽAJI

Uređeno boćalište u Mokošici

U Mokošici su završeni radovi uređenja prostora boćališta i pomoćnih prostorija koji se nalaze ispred skloništa pored Udruge umirovljenika. Ovim projektom uredio se prostor oko postojećeg boćališta i unutarnji prostor skloništa, a sanirano je i krovište vanjske kuhinje. Radovi su vrijedni oko 350.000 kuna s PDV-om, a uređenjem boćališta Mokošica je dobila još jedan društveni sadržaj.


STAN ZA MLADE

Grad osigurao stan za djecu Doma Maslina

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković predao je u utorak ravnateljici Dječjeg doma Maslina Ilijani Stojanović, uz prisustvo predsjednice Upravnog vijeća Doma Zrinke Raguž, ključeve gradskog stana u Gružu, za potrebe zbrinjavanja mladih koji s navršenom punoljetnosti napuštaju dom. U stan od 43 kvadratna metra bit će smještena dva korisnika koja uskoro odlaze iz Doma Maslina, čime će im biti olakšan prelazak na samostalan život. Organizirano stanovanje uz povremenu podršku moguće je koristiti do navršene 21. godine života i služi za osamostaljenje za budući život. Grad će također nastojati osigurati sredstva za adaptaciju i opremanje stana, kroz natječaj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza.

25. travanj 2024 08:28