StoryEditorOCM
DubrovnikRIBAFISH KRENUO IZ LAPADA PREMA KOLOČEPU

Plivački maraton u spomen na Roka

Piše dv; Foto: Božo Radić/HANZA MEDIA
6. srpnja 2019. - 12:24
Novinar i kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish jutros je s lapadske plaže Sunset Beach krenuo u jednomjesečni plivački maraton RokOtok. Cilj mu je preplivati udaljenosti između svih hrvatskim naseljenih otoka kroz tri etape. U prvoj etapi je 17 otoka od Koločepa do Čiova. Ribafishev morski pothvat u spomen je na njegovog preminulog 12-godišnjeg sina Roka. Želja mu je da mu se na svakom od otoka pridruži što više roditelja a ponajprije djece kako bi ih barem na nekoliko sati odvojio od raznih ekrana i elektronike, uz koje provode mnogo vremena te ih potaknuti na zajedničko druženje, igru i istraživanje.
- Želim spojiti puno ljudi, otoka, a najviše želim potaknuti ljubav između roditelja i djece, da njihovo druženje možda bude malo kvalitetnije. Sva znatiželjna djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim – kazao je medijima Domagoj Jakopović. Napisao je i knjigu 'RokOtok' koju će dijeliti djeci na svakom svom odredištu po naseljenim hrvatskim otocima.
Ribafishu se na njegovoj prvoj plivačkoj ruti od Lapada do Koločepa pridružilo desetak Dubrovčana, među njima Miho Bošković, Danijel Marušić, Željko Raguž...
23. travanj 2024 21:29