StoryEditorOCM
DubrovnikMEĐUNARODNA RAZMJENA

POLICIJE SURAĐUJU Sve za sigurnu turističku sezonu

Piše dv
5. srpnja 2019. - 14:29
Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Upravo stoga u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“ 2006. godine pokrenuta je inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone.

Strani policijski službenici rade u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. Strani policijski službenici zadaće obavljaju u nacionalnim odorama, bez službenog naoružanja i primjene policijskih ovlasti. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj.

Od početka provedbe, broj stranih policijskih organizacija koje sudjeluju u projektu kontinuirano se povećavao, a do 2019. godine u projekt „Sigurna turistička sezona“ uključilo se ukupno 19 zemalja odnosno 21 policijska organizacija.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj ove godine u projektu će sudjelovati policijski službenici iz Crne Gore, Italije, Kosova, Albanije, Kine i po prvi put iz Južne Koreje. Stoga je danas 05. srpnja, načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević u posjet primio dvojicu policijskih službenika iz Južne Koreje Myoung Seok Parka i Sang Hyun Parka, poželjevši im ugodan boravak u našem gradu gdje će službu obavljati iduća tri tjedna.
19. travanj 2024 21:14