Županija Dubrovnik

KOD SPOMEN OBILJEŽJA U TRSTENOM

Vijenci i svijeće za 36 poginulih branitelja s područja Imotske krajine

KOD SPOMEN OBILJEŽJA U TRSTENOM
U sjećanje na 36 poginulih branitelja s područja Imotske krajine, položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred Spomen obilježjem u Trstenom. Današnjom komemoracijom obilježena je i 27. obljetnica deblokade Golubovog kamena, ali i 22. obljetnica od podizanja spomen-obilježja u Trstenom, gdje se svake godine okupe članovi obitelji i suborci stradalih branitelja.
Inače, komemoracija u spomen na poginule branitelje s područja Imotske krajine održava se svake godine na dan 2. srpnja, dan koji su kao simbolički odabrali preživjeli sudionici Domovinskog rata, a na koji se prisjećamo 36 branitelja, pripadnika 115. Imotske brigade i 3. Imotske bojne IV brigade, koji su svoje živote izgubili na dubrovačkom bojištu.
Uz obitelji poginulih, prijatelje i suborce, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijence su položili u ime Županije zamjenica župana Žaklina Marević s v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i v.d. pročelnikom UO za poslove Župana i Županijske skupštine Marom Hađijom.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama

'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama
Noć Ploča uvijek uveseli neka pjevačka zvijezda, ove je godine to bio Hari Mata Hari. Održana je, kao i uvijek, ...
'Otkud ti k'o sudbina' na Banjama