StoryEditorOCM
DubrovnikSVJETSKI POZNATI ROKER STIGAO U DUBROVNIK

Jon Bon Jovi uživa na svojoj jahti Rarity usidrenoj kod Lokruma

Piše R.R.
FOTO: Tonči Plazibat/HANZA
25. lipnja 2019. - 01:00
Svjetski poznati roker Jon Bon Jovi danas je stigao u dubrovačke krajeve i svojom 60 - metarskom jahtom „Rarity“ usidrio se u moru nedaleko od Dubrovnika. Ovo je drugi put da slavni glazbenik boravi u dubrovačkim krajevima, prvi put je došao 2011. godine kada je ostao očaran svim ljepotama i ponudom Dubrovnika, što je bio i jedan od razloga da dođe ponovo. Jon Bon Jovi doputovao je, kako doznajemo sa svojom suprugom Dorotheom Hurley (56)i najmlađim sinom Romeom (15), koji su jako zainteresirani za mir i tišinu koje nudi dubrovački kraj i u  kojima mogu bezbrižno uživati u obiteljskoj idili. Hrvatska obala prepoznata je kao atraktivna destinacija za odmor bogatih i slavnih, a Bon Jovi spada u sami vrh svjetskih zvijezda koje se tu odmaraju

Iako je prije nekoliko godina održao koncert u Hrvatskoj,slavni rocker Jon Bon Jovi ovaj put nije došao poslovno u Hrvatsku i nema najavljenih koncerata u našim krajevima u nadolazeće vrijeme , već će na Jadranu provesti svoj godišnji odmor u društvu svoje obitelji. Nakon što se usidrio, u opuštenoj atmosferi prošetao je Cavtatom, a moglo ga se vidjeti kako se slikava i dijeli autograme svojim obožavateljima, jer njegov dolazak ipak nije mogao proći nezapaženo.

Jon Bon Jovi i njegova supruga u braku su skoro 30 godina, a ljubav između njih dvoje prisutna je još od srednjoškolskih dana kada su zajedno dijelili školske klupe. Unatoč svoj popularnosti i slavi koju je Bon Jovi stekao u svojoj blistavoj karijeri prepunoj poznatih hitova, može se  slobodno reći da je ostao vjeran jednoj ženi i da sigurno poznaje tajnu uspješnog i mirnog obiteljskog života. Jednom prilikom poznati roker je izjavio kako se u određenim situacijama boji svoje supruge i da je ne želi naljutiti te da zbog toga pazi što radi. Kako slovi za jednog od najseksepilnijih rokera na svijetu, Bon Jovi je miljenik ženskih srca diljem svijeta pa je njegova obitelj zasigurno pod budnim povećalom obožavatelja i ljubitelja rock glazbe. Kako bi ublažio efekt popularnosti koji ga prati i što uspješnije sakrio svoju privatnost, Bon Jovi voli provoditi odmor u mjestima koja su daleko od očiju javnosti i dosta puta se drži rezervirano od medija i objavljivanja slika s lokacijom na društvenim mrežama. Dubrovnik i  Cavtat su ga privukli zbog mirne i domaće atmosfere koju taj kraj nudi, a ponajprije jer s jahtom stoji mirno usidren i uživa u pogledu na otvoreno more, Dubrovnik i Cavtat.

Svjetski popularni roker zajedno sa svojim bendom izdao je niz uspješnica, pa su tako većini poznate pjesme „Have a nice day“ i „It's my life“, kojima je u vrijeme izdavanja zauzeo sami vrh svjetske top ljestvice izvođača i naslova. Jon Bon Jovi ujedno je i velika inspiracija za mlade glazbenike jer u svojim stihovima najviše spominje pozitivu i sreću u životu. Naravno da su određeni kritičari naveli kako su to upravo jedni od razloga što Bon Jovi nije konstantno u središtu događanja jer su mu stihovi previše nježni i optimistični, no rezultati glazbenika koji iza sebe ima prodano više od 120 milijuna albuma diljem svijeta, od čega je 40 milijuna samo u SAD-u, statistika su koja govori sama za sebe. Iako su se trendovi danas uvelike promijenili, Bon Jovia i njegov bend možemo vidjeti u nešto elegantnijem i modernijem izdanju, za razliku od vremena kada su nosili dugu kosu uređenu lakom, visokim tenisicama i majicama na šljokice u kombinaciji s kožnjacima. Tada prisutni mladenački bunt u skladu s vremenom u kojemu su započeli svoje djelovanje, zamijenile su ipak malo ozbiljnije odjevne kombinacije i izgled koji ipak i dalje ostavlja dojam rokera koji ostaju na modernoj, komercijalnoj sceni i prkose novim trendovima. Može se reći da ovom glazbeniku rok glazba teče venama i da bez obzira na godine i veliki vremenski period koji provodi na sceni, budi interes ljubitelja glazbe diljem svijeta i da ga je zasigurno lijepo i atraktivno vidjeti u Hrvatskoj, pa iako i samo na odmoru.  
 
19. travanj 2024 07:03