StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Nova pravila za bankomate, Uvali LED rasvjeta, Šipanu cesta...

Piše DV
22. lipnja 2019. - 23:32

KOMUNALNI RED

Gradonačelnik predlaže izmjenu odluke: Uklonit će se svi bankomati ako vlasnici ne ishode odobrenje konzervatora
U suglasnosti sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu.
Sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.
U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.


Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela.


ŠTEDLJIVA I UČINKOVITA

U Uvali postavljena nova javna rasvjeta


Završeni su radovi na rekonstrukciji dijela javne rasvjete Šetališta kralja Zvonimira, i to na potezu od križanja s ulicom Masarykov put do hotela Kompas. Ukupno je na dionici dugoj 120 metara postavljeno sedam stupnih mjesta (uklonjeni su dosadašnji oštećeni mesingani stupovi) sa 14 energetski učinkovitih svjetiljki s LED izvorima uz znatno poboljšanje nivoa rasvijetljenosti šetnice.
Radovi vrijedni 120 tisuća kuna provedeni su u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.


GOTOVO DO KRAJA MJESECA

Uređuje se 2,5 kilometra duga dionica ceste Suđurađ-Šipanska Luka

U tijeku su radovi na sanaciji i uređenju nerazvrstane ceste Suđurađ-Šipanska Luka na otoku Šipanu, koje u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja prometnica provodi Upravni odjel za promet putem ugovornog izvođača. U sklopu radova započetih prošlog tjedna sanirat će se i presvući novim asfaltnim zastorom dionica ceste duljine 2,5 kilometra.
Vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna s PDV-om, a svi radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca.


EU FONDOVI

Grad Dubrovnik e-račun uvodi bespovratnim europskim sredstvima

Počevši od 1. srpnja 2019. godine Grad Dubrovnik uvodi e-račun za sve ugovore koji podliježu Zakonu o javnoj nabavi. Uvođenje elektroničkih računa omogućeno je korištenjem bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, i to kroz projekt „In-LoRe (Croatian e-Invoicing for Local and Regional Authorities)“.

Za projekt je, u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) Telekom, putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju osigurano 12.599,00 eura što čini 75 posto ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 16.799,00 eura, dok se ostatak od 4.200,00 eura odnosi na proračunska sredstva.
 

19. travanj 2024 11:41