Županija Dubrovnik

RAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Nova pravila za bankomate, Uvali LED rasvjeta, Šipanu cesta...

RAZVOJNI PROJEKTI GRADA

KOMUNALNI RED

Gradonačelnik predlaže izmjenu odluke: Uklonit će se svi bankomati ako vlasnici ne ishode odobrenje konzervatora
U suglasnosti sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu.
Sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.
U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.


Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela.


ŠTEDLJIVA I UČINKOVITA

U Uvali postavljena nova javna rasvjeta


Završeni su radovi na rekonstrukciji dijela javne rasvjete Šetališta kralja Zvonimira, i to na potezu od križanja s ulicom Masarykov put do hotela Kompas. Ukupno je na dionici dugoj 120 metara postavljeno sedam stupnih mjesta (uklonjeni su dosadašnji oštećeni mesingani stupovi) sa 14 energetski učinkovitih svjetiljki s LED izvorima uz znatno poboljšanje nivoa rasvijetljenosti šetnice.
Radovi vrijedni 120 tisuća kuna provedeni su u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.


GOTOVO DO KRAJA MJESECA

Uređuje se 2,5 kilometra duga dionica ceste Suđurađ-Šipanska Luka

U tijeku su radovi na sanaciji i uređenju nerazvrstane ceste Suđurađ-Šipanska Luka na otoku Šipanu, koje u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja prometnica provodi Upravni odjel za promet putem ugovornog izvođača. U sklopu radova započetih prošlog tjedna sanirat će se i presvući novim asfaltnim zastorom dionica ceste duljine 2,5 kilometra.
Vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna s PDV-om, a svi radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca.


EU FONDOVI

Grad Dubrovnik e-račun uvodi bespovratnim europskim sredstvima

Počevši od 1. srpnja 2019. godine Grad Dubrovnik uvodi e-račun za sve ugovore koji podliježu Zakonu o javnoj nabavi. Uvođenje elektroničkih računa omogućeno je korištenjem bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, i to kroz projekt „In-LoRe (Croatian e-Invoicing for Local and Regional Authorities)“.

Za projekt je, u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) Telekom, putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju osigurano 12.599,00 eura što čini 75 posto ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 16.799,00 eura, dok se ostatak od 4.200,00 eura odnosi na proračunska sredstva.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Zaprašivanje komaraca u Konavlima

Zaprašivanje komaraca u Konavlima
Djelatnici Veterinarske ambulante Gruda-Konavle d.o.o. provodit će adulticidni tretman komaraca na prostoru opći...
Zaprašivanje komaraca u Konavlima