Županija Dubrovnik

KAD ENERGETSKA OBNOVA POMRSI PLANOVE

Ciciban se zatvara preko ljeta, ali Vrtići imaju dobru vijest

KAD ENERGETSKA OBNOVA POMRSI PLANOVE
Pripremni radovi na energetskoj obnovi zgrade gradskog dječjeg vrtića Ciciban su počeli, a iseljenje dječice najavljeno je 1. srpnja. Umjesto u Solinsku ulicu, roditelji će djecu uskoro voditi u druge vrtiće. Iako su radovi ugovoreni na pet mjeseci, Boja Milan Mustać, v.d. ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik, potvrđuje informaciju kako će se korisnici Cicibana, u dogovoru s izvođačem, od 1. rujna najvjerojatnije vratiti u svoju zgradu. Ostaje tek mala rezerva s obzirom na iskustva s kašnjenjima u građevinskim radovima.

Radove vrijedne 1,2 milijuna kuna, od čega je veći dio bespovratnih sredstava Europske unije, izvodi Lapad Graditelj d.o.o. Ovim projektom u Cicibanu, grijani prostor od 903 kvadrata će se toplinski izolirati s unutarnje i vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

- Uz Ciciban, obnavlja se i Izviđač. Tamo se sigurno nećemo moći vratiti 1. rujna. U blizini su hoteli i apartmani, ali se nadamo povratku do 1. ili do 15 listopada – kaže Boja Milan Mustać.
Izvoditelji su ZP Capitalis d.o.o., Crivac d.o.o. i Markov-trade d.o.o. za posao vrijedan 2,9 milijuna kuna, a obvezali su se radove završiti u roku od 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Druga dobra vijest je kako roditelji djece koja neće pohađati vrtić u srpnju i kolovozu i ovog ljeta neće plaćati ništa. Naime, vrtići su uvijek umanjivali cijenu za djecu koja ne idu u vrtić tijekom ljeta, ali je postojala obveza plaćanja polovice iznosa, što je za većinu bilo 550 kuna za ta dva mjeseca.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije