StoryEditorOCM
DubrovnikKAD ENERGETSKA OBNOVA POMRSI PLANOVE

Ciciban se zatvara preko ljeta, ali Vrtići imaju dobru vijest

Piše Silvia Rudinović
19. lipnja 2019. - 17:55
Pripremni radovi na energetskoj obnovi zgrade gradskog dječjeg vrtića Ciciban su počeli, a iseljenje dječice najavljeno je 1. srpnja. Umjesto u Solinsku ulicu, roditelji će djecu uskoro voditi u druge vrtiće. Iako su radovi ugovoreni na pet mjeseci, Boja Milan Mustać, v.d. ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik, potvrđuje informaciju kako će se korisnici Cicibana, u dogovoru s izvođačem, od 1. rujna najvjerojatnije vratiti u svoju zgradu. Ostaje tek mala rezerva s obzirom na iskustva s kašnjenjima u građevinskim radovima.

Radove vrijedne 1,2 milijuna kuna, od čega je veći dio bespovratnih sredstava Europske unije, izvodi Lapad Graditelj d.o.o. Ovim projektom u Cicibanu, grijani prostor od 903 kvadrata će se toplinski izolirati s unutarnje i vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

- Uz Ciciban, obnavlja se i Izviđač. Tamo se sigurno nećemo moći vratiti 1. rujna. U blizini su hoteli i apartmani, ali se nadamo povratku do 1. ili do 15 listopada – kaže Boja Milan Mustać.
Izvoditelji su ZP Capitalis d.o.o., Crivac d.o.o. i Markov-trade d.o.o. za posao vrijedan 2,9 milijuna kuna, a obvezali su se radove završiti u roku od 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Druga dobra vijest je kako roditelji djece koja neće pohađati vrtić u srpnju i kolovozu i ovog ljeta neće plaćati ništa. Naime, vrtići su uvijek umanjivali cijenu za djecu koja ne idu u vrtić tijekom ljeta, ali je postojala obveza plaćanja polovice iznosa, što je za većinu bilo 550 kuna za ta dva mjeseca.
24. travanj 2024 14:23