Županija Dubrovnik

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET PU DUBROVAČKO - NERETVANSKE

Zabilježeno 18 prometnih nesreća uz poduzetih 580 represivnih mjera

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET PU DUBROVAČKO - NERETVANSKE
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 580 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 254 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 80 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 30 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 40 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

U prometnoj nesreći teže ozlijeđen motociklist

U prometnoj nesreći koja se dogodila u jutarnjim satima u subotu, 15. lipnja, u mjestu Komaje u Konavlima teže je ozlijeđen motociklist. Do prometne nesreće je došlo kada je 52-godišnjak, upravljajući motociklom dubrovačkih registracijskih oznaka, izlaskom iz zavoja, zbog neprimjerene brzine, izgubio nadzor nad motociklom i prešao preko pune razdjelne crte na suprotnu kolničku traku kada je motociklom udario u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog pravca.

Nakon ukazane liječničke pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Pala je pala na Pobrežju

Pala je pala na Pobrežju
Pala pala na Pobrežju, fotografije su koje šalje naš čitatelj upozoravajući javnost i nadležne službe na stup od...
Pala je pala na Pobrežju