StoryEditorOCM
DubrovnikSPEKTAKL PRED DVOROM

CREME DE LA CREME Dubrovnik je danas bio hram boćanja

Piše DV
16. lipnja 2019. - 19:42
Ispred Kneževa dvora jutros je održan pravi boćarski spektakl. Dubrovački boćarski savez u suradnji s Boćarskim savezom Dubrovačko-neretvanske župnije i potporu Grada Dubrovnika, predstavio je popularne boarske discipline - precizno i brzinsko izbijanje, uz sudjelovanje ponajboljih boćara Europe I svijeta, od Italije, Francuske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore do domaćina Hrvatske.

U brzinskom izbijanju nastupilo je šest, a u preciznom izbijanju sedam boćara, a zaigrali su na podlozi koju je donirala Svjetska boćarska federacija sa sjedištem u Parizu, a ostaje u Hrvatskoj kao dar Hrvatskom boćarskom savezu.


Kolika je popularnost boćanja, potvrđuje podatak o više od 600 klubova sa najmanje 7 tisuća registriranih igrača, a promocija u turističkom Dubrovniku će, smatra predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko, dodatno pridonijeti popularizaciji jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportova.

Priznanje našim boćarima svojim je dolaskom iskazao I čelnik Svjetske boćarske federacije Frederic Ruis te generalni tajnik Udruženja svjetskih konfederacija boćarskog sporta Cristophe Levaillant, obojica Francuzi.

Boje juga Hrvatske na Stradunu su u disciplini brzinsko izbijanje branili Luka Gašpar iz Ploča, inače dvostruki svjetski juniorski doprvak, a u disciplini precizno izbijanje - Maro Bajo (BK Komolac), Ivo Butrica (BK Rijeka) i kadetski reprezentativac Hrvatske Stijepo Batinić (BK Gromača).

 
20. travanj 2024 16:41