StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Uređena gradska kupališta, nova parking mjesta u Mokošici, nova oprema vrtićima...

Piše Tekst i Foto: Grad Dubrovnik
15. lipnja 2019. - 13:10

SPORTSKI SADRŽAJI

Otvorena uređena sportsko-rekreacijska zona Gruža

Završeni su radovi na kompleksu tri igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu, nakon čega je ovo područje dobilo novu suvremenu sportsko-rekreacijsku zonu. Srednje igralište za košarku i mali nogomet je prošireno, uređeno i presvučeno novim asfaltnim slojem, a izgrađene su i nove armiranobetonske tribine za gledatelje. Potpuno novi dodatni sadržaj kompleksa pomoćna je prizemnica smještena uz najmanje igralište. Riječ je o multifunkcionalnoj građevini sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta. Na cijelom kompleksu izgrađen je dio novih ogradnih i potpornih zidova, a postojeći su sanirani i obojani. Postavljene su nove zaštitne ograde, uređeni su i pješački pristupi s rukohvatima, prolazi i terase, a riješen je i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata. Završetak investicije vrijedne 1,2 milijuna kuna u obilježeno je 7. lipnja prijateljskom utakmicom između MNK Square i Caffe bar Puls koja je završila neriješenim rezultatom 1:1, a kompleks je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.


Novouređena sportsko-rekreacijska zona podjednako je namijenjena učenicima za izvannastavne aktivnosti kao i građanima ovog područja, koji će prostor koristiti za rekreaciju, druženje i održavanje raznih događanja.

PLAŽE I KUPALIŠTA

Završeno uređenje Štikovica, Brsečina, Bunica i Hawaii

Za kupališnu sezonu spremne su plaže Štikovica, Brsečine, Zaton Bunica i Hawaii u Orašcu, na kojima su završeni potrebni radovi sanacije. U Štikovici je betoniran djelomično razrušeni prilaz kupalištu, očišćen je kanal uz plažu, a plaža je poravnata i nasuta žalima i oprana. Radovi vrijedni 204 tisuće kuna obuhvatili su i postavljanje tuševa i informativne table za plažu. U Brsečinama i na Zaton Bunici plaže su poravnate, očišćene i nasute novim žalima, a na Bunici je napravljena i priprema za postavljanje tuša. Na Hawaiima su popravljena oštećenja na prilazu, pristupne stepenice i manji dijelovi platoa, a na ove tri plaže utrošeno je ukupno 158.975 tisuća kuna. Radovi se nastavljaju na plažama Lozica, Trsteno i Kalamota-Jekavac, dok su u prethodnom razdoblju završene sanacije kupališta Belvedere, Porporela, Šulić, Danče, Bellevue te plaža u Mokošici. Sredstva previđena u Proračunu za ovu namjenu iznose ukupno 2,5 milijuna kuna s PDV-om.

Uređenje plaža obuhvatit će i postavljanje plutajućih zaštitnih ograda na 28 gradskih plaža.

KOMUNALNO UREĐENJE

Nova parking mjesta u Mokošici

U ulici Od izvora u Mokošici završeni su radovi na izgradnji parkirališta, gdje je uređenjem cijelog prostora označeno ukupno 31 parkirališno mjesto za automobile, 5 parkirališnih mjesta za motocikle te jedno za osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost radova je 400 tisuća kuna bez PDV-a. Ovo je početak uređenja novih parkirališta u naselju Mokošica, gdje do kraja godine Grad Dubrovnik kroz nekoliko projekata planira napraviti preko 200 novih parkirališnih mjesta. Između ostalog planira se i potpuno novo parkiralište na prostoru poviše osnovne škole u Mokošici sa 72 parkirališna mjesta, u Ulici Marina Kneževića izgradit će se parkiralište s 57 parkirališnih mjesta te u ulici Između dolaca parkiralište sa 65 mjesta.

Grad ZA djecu

Dubrovački vrtići dobivaju novu opremu

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave opreme za dječje vrtiće, procijenjene vrijednosti 696.400,00 kuna, u sklopu projekta "Grad za djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika". Novom opremom unaprijedit će se standard u dubrovačkim vrtićima, pa će vrtić Pile dobiti opremu za vanjsko igralište, a Pčelica i Palčica opremanje senzornih soba za djecu s poteškoćama u razvoju. S obzirom da se u Dječjim vrtićima Dubrovnik razvijaju dva posve nova, posebna programa – Montessori i sportski program, nabavlja se i oprema za njihovo provođenje i to za opremanje Montessori soba u Škatulici, Pčelici i Palčici te opremanje sportskom opremom dječjih vrtića Pile, Ciciban i Palčica.


Projekt Grad ZA djecu, vrijedan oko 14 milijuna kuna, je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Sredstvima se, osim potrebne opreme, financira i edukaciju odgojitelja i stručnih službi o novim programima, kao i zapošljavanje novih kadrova za poslijepodnevni rad vrtića i rad subotom.
 

20. travanj 2024 11:14