StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANOST NA UREĐENIM IGRALIŠTIMA OSNOVNE ŠKOLE IVANA GUNDULIĆA U GRUŽU

FRANKOVIĆ ISPUNIO OBEĆANJE Square i Puls zaigrali prvi na uređenom igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića

8. lipnja 2019. - 02:28
Završetak radova na uređenju igrališta Osnovne škole Ivana Gundulića u Gružu obilježen je prijateljskom utakmicom između hrvatskog malonogometnog prvoligaša Square i Cafe bara Puls, pobjednika posljednjeg, sedmog izdanja Dubrovnik kupa, tradicionalnog turnira na male bare. Toj prvoj utakmici na uređenom igralištu nazočio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.
 
Realizacijom investicije u izgradnju novih sadržaja kompleksa i adaptaciju postojećih, omiljeno gruško igralište dobilo je potpuno nove vizure. Potpuno novi sadržaj, uz uređena tri igrališta i proširene tribine, je multifunkcionalna građevina sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta. Izvođač radova na projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna bila je tvrtka Gradimat d.o.o., a radovima je ujedno riješen i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata - objavio je na svojoj stranici Grad Dubrovnik.

- Obećanje da ćemo urediti terene u Gružu, koje smo dali prije izbora obilazeći gradske kotare, u ovom slučaju Gruž, smo ispunili, a sad nastavljamo i dalje s cijelim investicijskim ciklusom, ne samo u manje sportske objekte, nego i u one velike. Završila nam je javna nabava, uskoro ćemo imati dobavljača za rekonstrukciju plivališta Jugovu bazenu, odnosno muzej vaterpola. Javna nabava je završila za izgradnju i uređenje igrališta u Gospinom polju, dakle igrališta za veliki nogomet s umjetnom travom, tribinom i svlačionicama. Vjerujem kako će za mjesec i pol dana početi izgradnja. Investicija je vrijedna 10 milijuna kuna, dok je ona na Jugovom bazenu vrijedna gotovo 19 milijuna kuna. Za judo dvoranu u Mokošici smo raspisali natječaj, dobili smo ponude, uskoro ćemo donijeti odluku o tome tko će biti izvođač. Ta investicija je vrijedna 3 milijuna kuna, a na jesen ćemo raspisati javnu nabavu za tenis dvoranu u Uvali Lapad. Oko 35 milijuna kuna ukupno će u ovoj godini biti uloženo u sportsku infrastrukturu – rekao je Franković.

Zahvaljujući ispunjenom obećanju gradske uprave sve je spremno za osmo izdanje Dubrovnik kupa. Početak turnira je 15. lipnja. Organizator je Udruga za šport i rekreaciju Dubrovnik kup. Generalni sponzor turnira je Taj Mahal, a medijski pokrovitelj Dubrovački vjesnik te dubrovacki.hr.

Prijave za turnir se primaju do 13. lipnja. Ždrijeb turnira će se održati dan poslije, 14. lipnja na igralištu. Sve potrebne informacije u vezi turnira i prijava se mogu dobiti na broj mobitela: 091/930-6278 ili na Facebook stranici Dubrovnik kup.

Prijava po ekipi iznosi 800 kuna. Ukupni nagradni fond turnira je 47.000 kuna. Pobjedniku će pripasti 30.000 kuna, poraženom u finalu 10.000 kuna, trećeplasiranom 5.000 kuna, a četvrtoplasirani će dobiti 2.000 kuna. Osim novčanih nagrada, kao i proteklih godina, najbolje momčadi te pojedinci bit će nagrađeni i prigodnim poklonima.
25. travanj 2024 13:36