StoryEditorOCM
DubrovnikULAGANJA U BUDUĆNOST GRADA

PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA Udrugama mladih novi prostori, građanima autobusne čekaonice, Orašcu sportska dvorana...

Piše DV
7. lipnja 2019. - 16:46

KOMUNALNO UREĐENJE

Deset novih autobusnih čekaonica i nadstrešnica

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za ukupno deset autobusnih čekaonica i nadstrešnica. U naselju Bosanka postavit će se zatvorena čekaonica s dva prednja stakla, dok će čekaonice otvorene s prednje strane biti postavljene u Sustjepanu, ispod Nove Mokošice, u Ulici dr. Ante Starčevića – ispred Općinskog suda i na otoku Šipan – u naselju Šipanska Luka. Zbog ograničenja u prostoru, na Masarykovom putu – ispred hotela Adriatic, u Ulici od Batale iznad trgovine Pemo i na tri lokacije u Ulici Žrtava s Dakse – Dvori Lapad, preko puta Dvora Lapad i na križanju s Ivanskom ulicom, postavit će se nadstrešnice. Vrsta čekaonice odabrana je ovisno o prostornim mogućnostima svake pojedine lokacije, a vrijednost nabave je 376 tisuća kuna bez PDV-a.

GRADSKI KOTAR LAPAD

Rekonstrukcija javne rasvjete na Šetalištu kralja Zvonimira

Započeli su radovi na rekonstrukciji dijela javne rasvjete Šetališta kralja Zvonimira,  na potezu od križanja s ulicom Masarykov put do hotela Kompas. U okviru 120 tisuća kuna vrijednih radova izmijenit će se postojeći oštećeni mesingani stupovi dok će se umjesto tehnološki zastarjelih svjetiljki ugraditi energetski učinkovita rasvjetna tijela. Na dionici dugoj 120 metara postavit će se ukupno sedam stupnih mjesta sa 14 svjetiljki s LED izvorima uz znatno poboljšanje nivoa rasvijetljenosti šetnice.

SOCIJALNA SKRB

Zatonu i Elafitima novi lifteri

Novi lifteri za osobe s invaliditetom postavljeni su na kupalištima u Zatonu, Suđurđu i na Lopudu, čijom ugradnjom Grad Dubrovnik nastoji poboljšati uvjete za osobe s invaliditetom na javnim kupalištima. U funkciji su ponovno i prethodno postavljeni lifteri na kupalištu u Zatonu i plažama Copacabana i Mandrač. Vrijednost investicije postavljanja tri nova liftera je 221.800,00 kuna, bez PDV-a.

SPORT I REKREACIJA

Babinom kuku sportsko-rekreacijski park

Na glavici Babinog kuka uskoro bi trebali početi radovi na novom sportsko-rekreacijskom parku s dječjim i sportskim igralištem te platoima za trening i fitnes na otvorenom, namijenjen svim dobnim skupinama. Bit će podijeljen na zone, a jedna od zona za djecu sadržavat će i sprave za djecu s poteškoćama u razvoju. Sukladno izrađenom glavnom projektu Grada Dubrovnika, osim prostora parka planiraju se urediti nogostup za pristup do parka, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište. Realizacijom ovog projekta, pasivni zeleni gradski prostor prenamijenit će se u zeleni, aktivni i rekreacijski prostor. Početak radova planira se najesen, a procijenjena vrijednost je oko dva milijuna kuna.
 
SPREMNO IDEJNO RJEŠENJE

Orašac dobiva sportsku dvoranu

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu dobiva novu školsku sportsku dvoranu s toplom vezom sa školom, za koju je Grad Dubrovnik izradio idejno rješenje. Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, koji su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, kada je to vrijeme dopuštalo, izvodili na vanjskim igralištima za košarku i nogomet te u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole. Osim za potrebe škole, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, a pristup će biti moguć i osobama s invaliditetom.

SURADNJA S LUKOM DUBROVNIK

Novi prostor za dubrovačke udruge mladih

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž potpisali su ugovor o korištenju objekata lučke suprastrukture za najam prostora kojeg će u narednom trogodišnjem razdoblju koristiti udruga mladih koje djeluju pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika. Prostor se nalazi na katu, iznad autobusnog kolodvora, površine 474 metra četvorna, za što će Grad Dubrovnik mjesečno izdvajati 13.400 kuna. Pripremljen je i projekt organizacije i uređenja prostora Centra za mlade, koji će uz urede za udruge imati i dvorane za sastanke i događanja, laboratorije, prostor Savjetovališta za mlade. Udruge bi u ovaj prostor trebale useliti krajem ljeta, nakon adaptacije.
 
 
 

25. travanj 2024 06:39