StoryEditorOCM
DubrovnikDRŽAVNO NATJECANJE BRODOMAKETARA U RIJECI

Dubrovački juniori i ove godine osvojili priznanja za svoje makete

Piše DV
5. lipnja 2019. - 11:23
U Edukacijsko-izložbenom prostoru Centra tehničke kulture Rijeka od 3. lipnja do 13. lipnja se održava 24. Državno natjecanje brodomaketara prema nacionalnim pravilima i 13. Hrvatska ocjenska izložba maketa brodova 'Rijeka 2019'.

Dubrovački juniori su i ove godine izložili svoje makete brodova i osvojili priznanja za svoje makete. Leon Njirić je osvojio zlatnu medalju za M/B Zrinka, a Lovro Prkoča srebrenu medalju za jahtu Amalfi i brončanu medalju za turistički brod Trottamaris. Ocjenivanje se ove godine vršilo prema Nacionalnim pravilima, prema kojima su se mogle ocjenivati isključivo  tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica. 

Na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2019“ osim radova natjecatelja s ovogodišnjeg Državnog natjecanja izloženi su i ostali radovi polaznika škole brodomodelarstva Modelarskog instituta Nave Dumins, te radovi djece iz riječkih vrtića. 

Ovo se natjecanje održava u organizaciji Hrvatskog saveza brodomaketara, Centra tehničke kulture Rijeka i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Dubrovački Centar brodomaketarstva jedini je takav centar u Hrvatskoj, a financiran je od strane Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnik te ima veliku potporu Hrvatskog saveza brodomaketara.
19. travanj 2024 23:38