StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

U Lazaretima održan sastanak u okviru projekta „Active NGO's“

Piše DV
29. svibnja 2019. - 19:03
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Jelka Tepšić susrela se danas sa sudionicima projekta „Active NGO's“, u okviru partnerskog sastanka održanog jutros u Lazaretima.
 
Zamjenica Tepšić je zaželjela svima dobrodošlicu, posebno spomenuvši Rigu koja ima zanimljivu povezanost s Dubrovnikom s obzirom na to da njihov glavni trg krasi statua viteza Rolanda iz 19. stoljeća, a Dubrovnik ove godine slavi 600. obljetnicu postavljanja Orlandovog stupa, jednog od simbola Grada. Također je naglasila kako je najveći izazov u Dubrovniku adekvatna lokacija za razne udruge i na tome gradska uprava predano radi kako bi se situacija poboljšala. Kao pozitivan primjer navela je Centar za mlade koji će uskoro djelovati u novouređenom prostoru u Luci Gruž.
 
Tom prilikom je istaknula participativno budžetiranje čiji se pilot projekt uspješno održao u školama i koji će se kasnije proširiti na lokalno stanovništvo, s ciljem bolje dvosmjerne komunikacije  gradske uprave i građana.  
 
Projekt „Active NGO's“ se razvio na temelju primjera dobre prakse „NGO HOUSE“ u Rigi s ciljem da se elementi latvijskog primjera prenesu na ostale partnere uz mreži. Svrha „NGO HOUSE“ je osnažiti civilno društvo, osvijestiti ulogu građana o mogućnostima doprinosa zajednici i suradnji s gradskom administracijom.
 
U projektu sudjeluju Riga kao nositelj, Siracusa, Santa Pola, Brighton & Hove City Council, Espoo i DURA.
 
24. travanj 2024 19:29