Županija Dubrovnik

U OBILASKU RADOVA NA MONTOVJERNI

Potreba uvođenja jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama je prioritet ove gradske uprave

U OBILASKU RADOVA NA MONTOVJERNI
Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica Orlanda Tokić te pročelnici Srđan Todorovski i Dživo Brčić obišli su radove na izgradnji nove osnovne škole na Montovjerni. Izrazivši zadovoljstvo što radovi napreduju predviđenim tijekom, gradonačelnik je naglasio i važnost ovog projekta s obzirom da od 1985. godine u Dubrovniku nije bilo investicija u gradnju novih škola.
 
''Potreba uvođenja jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama je prioritet ove gradske uprave i vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Očekujemo da će škola biti gotova i prije predviđenih rokova. Dobro je da se cijeli ovaj proces odvija paralelno s izgradnjom studentskog doma koji će biti gotov u sličnom terminu tako da će ovo naselje doživjeti jednu potpuno novu vizuru. Jedan od ključnih problema naselja je parking, ali buduće investicije studentskog doma uključuju i veliki broj parking mjesta tako da će jedan dio sigurno biti omogućen za korištenje svim našim sugrađanima'', rekao je gradonačelnik Franković.
 
Ujedno se zahvalio stanovnicima ovog dijela grada na strpljenju zbog radova koji se izvode.
 
''Montirana je čelična konstrukcija dvorane. Prije početka same gradnje smo raspodijelili plan na dva segmenta u ovom objektu, dio dvorane ide prema planu, dok smo u dijelu gdje su učionice i koji nema podrumske etaže dva mjeseca ispred rokova, stoga planiramo projekt završiti i prije. Imali smo dosta dobru pripremu na ovome projektu, bili smo spremni i voljni napraviti ga kako treba'', istaknuo je Kristijan Jurić, voditelj gradilišta za tvrtku Strabag i Texo Molior.
 
Podsjetimo, ukupna vrijednost radova, s uključenim PDV-om, iznosi 70.623.228,55 kuna. U potpuno novoj zgradi izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa. Nova škola moći će smjestiti 448 učenika.
 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 

Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 
Slikarica Lena Kramarić otvorila je u prostoru Luže izložbe „U okviru“.  Izložba ostaje otvorena do 8. Kolovoza...
Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 

Prometna nesreća na Kantafigu

Prometna nesreća na Kantafigu
Oko 19:30 sati došlo je do prometne nesreće na Kantafigu kod skretanja za autobusni kolodvor. U nesreću je sudje...
Prometna nesreća na Kantafigu