StoryEditorOCM
DubrovnikMATURANTI U PROSLAVI ZADNJEG DANA ŠKOLE

FOTO započela tradicionalna "norijada"; veselje uz piće, pjesmu i pirotehniku

Piše DV
Branka Mumalo/HANZA
22. svibnja 2019. - 11:04
Učenici završnih razreda srednjih škola diljem Hrvatske danas slave zadnji dan nastave. Dan je to istovremeno prožet i tugom i srećom, rastanak od kolega iz školskih klupa, ali i početak jedne nove faze života koja izlazi iz učeničkih klupa i seli se na posao ili fakultete i daljnje obrazovanje. Vremena za slavlje nema se mnogo, jer je državna matura za desetak dana i prvi ispiti počinju već 3. lipnja gdje će biti potrebno ostvariti dobre rezultate ukoliko se želi upisati željeni fakultet. Bez obzira na sve, zadnji dan srednje škole obilježava se bezbrižno te je to dan obilježen pjesmom i pićem.

U Dubrovniku već tradicionalno okupljanje maturanata kreće ispred srednjih škola gdje se uz pjesmu, piće i pirotehniku slavi od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati na raznim lokacijama. Tijekom dana očekuje se povorka maturanata kroz grad gdje će se ići od jedne škole do druge zajedno s ostalim kolegama proslaviti zadnji dan škole.

Pozivamo zainteresirane, kreativne i domišljate maturante da nam svoje fotografije šalju na mail adresu info@dubrovacki.hr.
 
24. travanj 2024 00:16