StoryEditorOCM
DubrovnikEKO DUBROVNIK 2019.

Čak stotinu ronioca iz Hrvatske i inozemstva sutra kreće u akciju

Piše DV
17. svibnja 2019. - 16:20
Abyss Dubrovnik, centar za ronjenje i sportove na vodi, i ove godine organizira Centralnu ekološku akciju čišćenja podmorja pod nazivom Eko Dubrovnik 2019., i to sutra, 18. svibnja, u 10 sati. Ante Perušina iz Abyss-a kaže kako je ove godine izabrana lokacija podmorje od hotela Palace do hotela Valamar President, a sudjelovat će oko 100 ronitelja iz zemlje i inozemstva.

Za sve sudionike, Centar za ronjenje i sportove na vodi u nedjelju organizira zaron na jednoj od mnogih atraktivnih lokacija u dubrovačkom akvatoriju. Na akciju se kreće ispred ispred Hotela Valamar President, u 9 sati.

Organizatori i potpora su Abyss Dubrovnik, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo i Sunsail.
Smještaj ronitelja za sudionike koji dolaze izvan Dubrovačko-neretvanske županije osiguran je u dubrovački hotelima, a ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti.

Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske, iz Vukovara, Slavonskog Broda, Karlovca, Osijeka, Županje, Zagreba, Siska, Rijeke, Splita, Imotskog, Korčule i Dubrovnika, potom iz BiH (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije (Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju RC ABYSS, akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.
"Način na koji se organizira postao je ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da smo mi, za njih, postavili ljestvicu previsoko", poručio je Perušina.
25. travanj 2024 22:35