StoryEditorOCM
DubrovnikŠKOLA AMBASADOR EU PARLAMENTA U DUBROVNIKU

Okupljanjem u Zagrebu, debatom i kvizom obilježen Europski tjedan u DPG-u

Piše DV
16. svibnja 2019. - 12:16
Dubrovačka pivatna gimnazija, jedina škola ambasador parlamenta EU u našem Gradu, aktivno se je i ove godine uključila u obilježavanje Europskoga tjedna. Glavna koordinatorica projekta „Škola ambasador parlamenta EU“, profesorica geografije Marija Zadil najprije je s učenicima ambasadorima sudjelovala, prošlog vikenda u Zagrebu, na središnjem okupljanju svih škola ambasadora iz RH, pod motivacijskim motom vezanim uz predstojeće EU izbore. „Ovaj put glasam!“

U samoj gimnaziji su potom učenici članovi  Debatnog kluba Privatne gimnazije održali javnu debatu na temu: „Mladi i aktivno sudjelovanje u političkom životu“,a potom je održan interaktivni natjecateljski kviz znanja o povijesti i funkcioniranju EU i njenih institucija.U svim aktivnostima sudjelovao je značajan broj učenika Privatne gimnazije, poglavito oni koji će na skorašnjim izborima imati prvi put pravo glasa.
 
Dramska sekcija Privatne gimnazije priprema premijeru predstave "Bokeško-dubrovački splet" na dijalektima Boke i Dubrovnika , koju smo pripremili zajedno s Dramskom sekcijom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.Premijera će biti  u Kotoru, u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati, a u Gradu - u kinu "Sloboda" u petak, 24. svibnja u 19,00 sati.
20. travanj 2024 11:15