StoryEditorOCM
DubrovnikOSNOVNA ŠKOLA MARINA DRŽIĆA

Potpisan ugovor za energetsku obnovu 

Piše DV
13. svibnja 2019. - 18:18
Nastavlja se ciklus obnove pedagoških ustanova na području Grada Dubrovnika, pa je tako gradonačelnik Mato Franković u ime Grada potpisao i četvrti ugovor za energetsku obnovu ove godine, ovaj put za obnovu Osnovne škole Marina Držića. Energetska obnova škole vrijedna je 606.250,79 kuna (uključujući PDV), a investicija se sufinancira bespovratnim sredstvima EU fondova u iznosu od 42%. U ime zajednice ponuditelja ugovor o izvođenju radova potpisao je Miho Klečak.
 
U zgradi OŠ Marina Držića od 5. do 8. razreda zamijenit će se i izolirati dotrajali krov zgrade, vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Projektom je predviđena i ugradnja sustava za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta. Završetkom radova i ova škola će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a ukupna ostvarena ušteda za grijanje objekta će iznositi 50,42%.
 
''Ovo je četvrta pedagoška ustanova na području Grada Dubrovnika za koju potpisujemo ugovor za energetsku obnovu od početka ove godine, što je iznimno velik i zahtjevan posao. Završili smo s Lapadskom školom, nakon čega nastavljam s još dvije škole i dva vrtića. Hvala DURA-i koja je odradila veliki posao, našem Upravnom odjela za europske fondove i međunarodnu suradnju bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće odraditi, zamjenici Tokić koja prati sve velike investicije Grada Dubrovnika, našim upravnim odjelima za izgradnju i upravljanje projektima te za obrazovanje i sport. Snaga nije nikada u pojedincu, jer čovjek sam ne može ništa napraviti, snaga je u timu i zato zahvaljujući uspješnom timu gradske uprave i ravnateljicama škola i vrtića vide se rezultati posla kojeg radimo'', kazao je gradonačelnik Mato Franković u prigodi potpisivanja ugovora.
 
Ravnateljica OŠ Marina Držića Zrinka Capor pojasnila je kako će se obnoviti stara zgrada koja je građena 1963. godine.
 
''Krov nam je dotrajao i treba ga promijeniti kao i fasadu. Željno očekujemo i energetsku obnovu škole za djecu s posebnim potrebama. Nadam se da će ovi radovi proteći uspješno i da ćemo što prije doći do željenog cilja'', rekla je ravnateljica Capor.
 
Izvođač se obvezuje radove završiti u roku od 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.
 
Grad Dubrovnik ujedno priprema i drugu fazu energetske obnove OŠ Marina Držića s obzirom da prvom nije obuhvaćena cijela škola.
 
23. travanj 2024 17:00