StoryEditorOCM
DubrovnikKANALIZACIJSKA MREŽA ELAFITA

PROJEKT OD 12 MILIJUNA KUNA Izdana lokacijska dozvola za kanalizaciju na Koločepu

Piše DV
26. travnja 2019. - 15:27
Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika izdao je 15. travnja lokacijsku dozvolu za gradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Koločep. Investitor je Vodovod Dubrovnik, a nakon ishođenja dozvole, pristupilo se izradi glavnog projekta. Procijenjena vrijednost investicije je 12 milijuna kuna, javljaju iz Grada.
 
Projekt će obuhvatiti izgradnju 3,5 kilometara gravitacijskih kanala, 1,5 kilometara tlačnih cjevovoda, tri crpne stanice, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i podmorskog ispusta. Trenutno na Koločepu ne postoji kanalizacijska mreža, već se sva odvodnja otpadnih voda svodi na individualne crne i septičke jame te nekoliko direktnih ispusta u more. Predviđa se izgradnja jedinstvenog kanalizacijskog sustava koji bi bio zajednički za naselja Donje i Gornje Čelo.
 
Projekt kanalizacijskog sustava Koločepa treće je u nizu ulaganja u komunalnu infrastrukturu Elafita, nakon ranije dobivenih dozvola za sustav Lopuda i Suđurđa, a očekuju se još i dozvola za Luku Šipansku. Izgradnja kanalizacijske mreže na Elafitima jedan je od najznačajnijih investicija u razvoj vodno-komunalne infrastrukture Grada Dubrovnika i važan preduvjet razvoja ovog područja.
 
20. travanj 2024 02:18