StoryEditorOCM
DubrovnikZANIMANJE PREMAŠILO OČEKIVANJA

Peto izdanje DuMotion - Runners' Days Dubrovnik

Piše DV
23. travnja 2019. - 14:17
Peto izdanje Du Motion - Runners' Days Dubrovnik u Dubrovnik dovodi rekreativce iz 50 zemalja svijeta.
 
"Zanimanje za ovaj događaj premašio je sva očekivanja, pa je tako tisuću mjesta za Dubrovački polumaraton rasprodano gotovo tri mjeseca prije održavanja, a ubrzo nakon toga i atraktivna Utrka zidinama, za potrebe koje se svjetski poznata gradska znamenitost prazni od turista i ekskluzivno ustupa trkačima. Njih 100 imati će priliku u subotu 27. travnja uživati u jedinstvenom pogledu na grad i okolicu", poručuju organizatori.
 
Uz tisuću sudionika polumaratona, jednaka brojka trkača istrčat će 28. travnja petkilometarsku stazu humanitarne 5K utrke, koja je također rasprodana prije nekoliko dana, a kompletan prihod ove godine odlazi za potrebe neurorehabilitacije Ante Kolunđije, Du Motion volontera nastradalog lani u prometnoj nesreći. U subotu, 27. travnja, održat će se i Dječja utrka, u kojoj sudjeluju dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda.

Organizatori kažu kako od gotovo 800 ljudi uključenih u organizaciju, skoro 500 čine volonteri iz osnovnih i srednjih škola. U organizaciji sudjeluju i brojne gradske službe, Crveni križ, članovi sportskih i auto klubova te desetak pripadnika HGSS-a koji će pružiti pomoć pri osiguranju staze polumaratona i Utrke zidinama.
19. travanj 2024 04:34