StoryEditorOCM
DubrovnikVJERUJE SE I U POZITIVAN RASPLET PRIČE OKO ŽIČARE

Lujić i Kristić:" Zadovoljni smo raspletom oko UTD Raguse"

Piše DV
16. travnja 2019. - 10:18
Ovim putem želimo izraziti zadovoljstvo ishodom javnog nadmetanja za dionice UTD Ragusa na kojem je Grad Dubrovnik kao jedini ponuditelj koji je pristupio nadmetanju stekao vlasništvo nad većinskim udjelom dionica UTD Ragusa u čijem vlasništvu se nalaze Restorani Dubravka i Mimoza na Pilama. Kao što smo i ukazivali od trenutka same objave javnog nadmetanja pa sve do okončanja postupka, jedni način za sigurno, kvalitetno i održivo  upravljanje procesima je kroz vlasništvo nad strateškim resursima Grada Dubrovnika. Plato Pila je zasigurno jedan od tih resursa i mnogi od nas još uvijek nisu ni svjesni koliko je bilo važno postati vlasnikom dionica UTD Ragusa. Prihvaćanjem našeg apela za sudjelovanje u ovom nadmetanju, gradska uprava  , ali i većina dionika u  političkom životu Grada pokazali su kako ipak postoji kakva takva svijest  o važnosti očuvanja javnog prostora i strateških resursa u svrhu kontrole nad procesima upravljanja.

Nadamo se da ishod ovog javnog nadmetanja neće biti od utjecaja na rasplet situacije u svezi dubrovačke žičare, jer poznato je kako je drugi ponuditelj na javnom nadmetanju za dionice UTD Ragusa trebala biti tvrtka Excelsa nekretnine, koja je od nadmetanja odustala neposredno pred sami početak dražbe. Vjerujemo kako njihovo odustajanje nije rezultat kompromisa u svezi otvorenih stavki po pitanju korištenja žicare bez koncesije i visine koncesijske naknade, jer je prema više puta  javno iznesenim tvrdnjama iz gradske uprave u svrhu zaštite interesa Grada Dubrovnika, Dorh , a potom Carina istu trebala zatvoriti, a naknada za koncesiju je prema nekom novom vještačenju trebala biti 30, umjesto 15 posto kako je usvojeno na gradskom vijeću prije više od godinu dana.

Ostaje nam čekati rasplet situacije oko žicare pa će i odgovor na pitanje u svezi kupnje dionica UTD Ragusa biti puno jasniji.
 
Gradski vijećnici
Dolores Lujić i Maro Kristić
 
23. travanj 2024 18:57