StoryEditorOCM
DubrovnikDubrovačko-neretvanska županija

Održana šesta sjednica Vijeća za prevenciju

Piše PSD.
15. travnja 2019. - 17:46
Šesta sjednica Vijeća za prevenciju DNŽ održana je 15. travnja 2019. godine u palači Ranjina.
Predsjednik Vijeća, župan Nikola Dobroslavić, pozdravio je nazočne i upoznao ih s radom Vijeća u prethodnom mandatu. U proteklom razdoblju Vijeće je kao prioritetni cilj imalo preventivne radnje radi povećanja sigurnosti u cestovnom prometu, a poglavito prevenciju štetnih ponašanja te brze i neprilagođene vožnje što dovodi do gubitaka ljudskih života i ugrožavanja zdravlja. Kako Vijeće za prevenciju ima ulogu koordinatora u osnivanju i djelovanju Vijeća za prevenciju u jedinicama lokalne samouprave, na poticaj župana kao predsjednika Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije, osnovana su i Vijeća za prevenciju u gradovima Metković, Ploče, Opuzen, Korčula i Dubrovnik te općinama Vela Luka, Blato, Ston i Župa dubrovačka. Radi ublažavanja sve većih problema koji su identificirani kao suvremene prijetnje zdravom odrastanju djece i mladih, Vijeće je potaknulo edukativne programe u svrhu prevencije zloporabe droga s naglaskom na sintetičke droge te prevenciju ovisnosti o kocki.
Zamjenik načelnika PU Dubrovačko-neretvanske, Miro Bajo i voditelj službe policije PU Dubrovačko-neretvanske Nikola Nalbani, predstavili su stanje sigurnosti na području DNŽ. Prema riječima Voditelja službe policije PU Dubrovačko-neretvanske Nikole Nalbanija, kao prioriteni ciljevi u ostvarivanju sigurnosti građana, PU DN je postavila preventivne radnje s ciljem smanjenja prebrze vožnje, prevenciju upotrebe sintetičkih droga, prevenciju korupcije i prevenciju ilegalnih migracija.
Na sastanku je dogovoreno da do sljedeće sjednice svi članovi daju svoje prijedloge za određivanje prioriteta rada za naredno dvogodišnje razdoblje.
25. travanj 2024 06:36