StoryEditorOCM
DubrovnikLICITACIJA U ZAGREBU

GRAD DUBROVNIK KUPIO DIONICE RAGUSE, FRANKOVIĆ PORUČIO Još jednom smo zaštitili interese Grada i građana!

Piše dv
12. travnja 2019. - 17:19
Grad Dubrovnik kupio je paket dionica UTD Raguse za 17 milijuna kuna na javnoj dražbi u petak u 14 sati. Na taj je način stekao većinsko vlasništvo koja upravlja dvjema nekretninama na iznimno atraktivnoj lokaciji – kavani Dubravka i restoranu Mimoza na Pilama.

Iako su jamčevinu u iznosu od 1,6 milijuna kuna uplatili Grad Dubrovnik i tvrtka Excelsa nekretnine, predstavnici Lukšićeve tvrtke izostali su s nadmetanja, pa je Grad Dubrovnik za početnu cijenu od 16,978.694,37 kuna kupio 53 posto udjela UTD-a.

- Još jednom Grad Dubrovnik zaštitio je interese Grada i građana te na javnoj dražbi, održanoj danas u 14 sati u Ministarstvu državne imovine, otkupio paket dionica UTD Raguse. Ovim smo pokazali kako, bez puno buke, znamo kako ostvariti projekte od interesa za Grad. Zadovoljni smo što su ove vrijedne nekretnine ponovno u vlasništvu Grada Dubrovnika i siguran sam da ćemo znati gospodariti s njima u najboljem interesu za Grad – kazao je gradonačelnik Mato Franković nakon današnje licitacije.

Grad Dubrovnik od ranije je vlasnik 26,6 posto udjela u vlasničkoj strukturi UTD Raguse.
25. travanj 2024 07:53