StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKA SKUPŠTINA O ZDRAVSTVU

Ravnatelj Bekić zatečen pohvalama, MOST se povukao: 'Nastavite upravljati kako ste navikli'

Piše DV
5. travnja 2019. - 18:04
Nisam se spremio na ovakve pohvale, rekao je dr. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik na tematskoj sjednici Županijske skupštine. Vijećnici su prepoznali napore zaposlenih u dubrovačkoj bolnici da pacijentima pruže potrebnu zdravstvenu skrb i onda kad sami ne ostvaruju svoja prava. Dio je vijećnika iskoristio govornicu kako bi zahvalio ravnatelju i bolničkom osoblju za medicinske usluge i pomoć u liječenju njima poznatih, pa čak i članova obitelji. Vijećnik Stipo Gabrić Jambo pohvalio se kako je u tri godine barem 300 puta nazvao ravnatelja Bekića radi, kako kaže, pomoći ljudima iz Metkovića.

Više puta je napoment deficit liječnika.
- Moramo se svemu i svačemu dosjetiti, pa i to gdje smjestiti liječnike – kaže Bekić, pa iznosi kako će čestica zemljišta u krugu bolnice biti izdvojena i namijenjena stanogradnji za smještaj liječnika. Bolnica je solidno tehnički opremljena i ima ambiciju razvijanja radioterapije, što je predloženo danas, ali to zahtijeva značajna sredstva. Najavio je kako na jesen kreću građevinski radovi na dnevnoj bolnici u Metkoviću.

- Odgovorno tvrdim da su liste čekanja u dubrovačkoj bolnici, ako ne najkraće, onda spadamo u dvije, tri bolnice u kojima se najkraće čeka na pretragu – kaže Bekić, pa kaže i to kako ga često posjećuju inspekcije.
O bolničkom dugu kaže kako nije nastao preko noći, ali realne prijetnje obustavom opskrbe nije bilo. Uvjerava kako će razina usluge u bolnici ostati na postojećoj razini.

Na kraju rasprave tematske sjednice Županijske skupštine, MOST je povukao svoje prijedloge, za županove nisu htjeli glasovati, i u konačnici poručuju županijskoj vlasti: Nastavite upravljati zdravstvom onako kako ste navikli!
20. travanj 2024 14:31