StoryEditorOCM
DubrovnikČESTITKE!

Obilježena 70. obljetnica Instituta za more i priobalje

Piše DV
5. travnja 2019. - 17:19
U Kazalištu Marina Držića danas je održana svečanost obilježavanja 70. obljetnice Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku.

“Koliki je značaj Instituta govore nam same godine njegova kontinuiranog djelovanja i praćenja svih promjena koje se događaju u Jadranu, što je izuzetno važno pogotovo danas, kada se cijeli ekosustavi mijenjaju prvenstveno zbog velikog ljudskog utjecaja. Od stranih morskih vrsta u našem okruženju preko mikropokazatelja promjena u našem moru, javnost odgovore traži prvenstveno od vas i više nego ikad nam je potreban vaš stručni kadar, vaše znanje i vaše iskustvo”, kazao je uvodno zamjenik župana Joško Cebalo, izaslanik predsjednika Vlade RH. 

“Današnje postupanje u Malostonskom zaljevu temelji se na lokacijskoj dozvoli ishođenoj temeljem studije koju je izradio upravo Institut za more i priobalje, a Županija je i ove godine sklopila ugovor sa Sveučilištem u Dubrovniku temeljem kojeg će Institut obavljati monitoring i ličinkovanje te uzorkovanje na tom području”.
23. travanj 2024 08:18