StoryEditorOCM
DubrovnikCARINSKA UPRAVA U NADZORU

Rusković: Ništa od zatvaranja žičare!

Piše DV
5. travnja 2019. - 15:43
Anto Rusković iz Excelsa nekretnina u priopćenju za javnost tvrdi kako danas neće doći do zatvaranja žičare.

"Sukladno našim informacijama, nadzor Carinske uprave je u tijeku te u ovom trenutku ne znamo kada i na koji način će završiti.
S obzirom na takvo stanje, Excelsa nekretnine su odlučile da žičara, kada vremenski uvjeti to dopuste, nastavi s redovitim radom do naredne obavijesti.

Podsjećamo da Excelsa nekretnine već devet godina čeka na ugovor o koncesiji. Do danas je zahtjev za koncesiju podnijela ukupno tri puta, jednom Vladi te dva puta Gradu Dubrovniku. Posljednju odluku o koncesiji Grad Dubrovnik donio je u travnju prošle godine, no ugovor sukladan toj odluci još uvijek nije dostavljen Excelsa nekretninama na potpis. Kako ugovor o koncesiji nije potpisan te nije nastao niti pravni temelj da grad Dubrovnik izdaje račune za koncesijsku naknadu Excelsa nekretninama pa time Excelsa nekretnine nikada nisu niti dobile mogućnost da plaćaju koncesijsku naknadu", priopćio je Rusković.

"I dalje vjerujemo da je moguće razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, grada Dubrovnika i njegovih građana, Excelsa nekretnina i njihovih poslovnih partnera. Zatvaranje žičare nije u najboljem interesu navedenih strana te stoga ne predstavlja razumno rješenje", poručio je.

Carinska uprava, odgovarajući na novinarski upit, navodi kako su započeli s provođenjem inspekcijskog nadzora obveznika Excelsa nekretnine, sukladno odredbama Zakona o koncesijama. 

"Inspekcijski nadzor provodit će se do trenutka utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih uz postupanje obveznika sukladno odredbama naprijed navedenog Zakona o koncesijama", kažu iz Carinske uprave.
 
18. travanj 2024 08:16