StoryEditorOCM
DubrovnikUMJESTO PARKINGA NOVA SPORTSKO - REKREACIJSKA ZONA

Ministarstvo državne imovine darovat će zemljište u Zatonu Gradu Dubrovniku

Piše GD
4. travnja 2019. - 10:54
Nakon što je u subotu Mjesni odbor Zatona uputio službeni zahtjev prema Gradu Dubrovniku s iskazivanjem interesa za izgradnju sportsko-rekreacijskog igrališta na čestici zemlje 688/1 k.o. Zaton, te se na taj način stekli uvjeti da Grad Dubrovnik zatraži dodjelu ove čestice od nadležnog Ministarstva, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odmah je reagirao i već u ponedjeljak 1. travnja uputio zahtjev Ministarstvu državne imovine. Gradonačelnik Franković zatražio je darovanje navedene čestice sukladno novom zahtjevu za rekreacijsku zonu. Ujedno je i usmeno kontaktirao ministra Gorana Marića koji je obećao da će Ministarstvo navedenu česticu darovati u svrhu izgradnje sportsko-rekreacijskih sadržaja.
 
Naime, na osnovu ranije iznesenih zahtjeva mještana Zatona da se čestica traži za parking to se nije moglo napraviti jer ta svrha nije sukladna Zakonu o upravljanju državnom imovinom, koji propisuje za to opravdane razloge.
 
Nakon što Grad Dubrovnik dobije od Ministarstva navedenu česticu zemlje odmah će krenuti s izradom projekta i u što kraćem roku privesti je svojoj svrsi. Parking na ovoj čestici bit će onemogućen jer isti ne može biti na području rekreacijske zone.
 
19. travanj 2024 19:18