StoryEditorOCM
DubrovnikOGLASILO SE I MINISTARSTVO

Investitor je uklonio zidne metalne rešetke, sljubnice su sanirane!

Piše dv; Foto:
2. travnja 2019. - 15:21
Nakon što smo pisali o metalnim konstrukcijama odnosno sklopivim stolovima postavljenim ispred ugostiteljskog objekta u Antuninskoj ulici, a koje su potom i uklonjene nakon što je dubrovački Konzervatorski odjel promptno izašao na očevid, danas se na naš novinarski upit oglasilo i Ministarstvo Kulture RH.
- Nastavno na Vaš upit postavljanja sklopivih visećih stolova pričvršćenih u istočno pročelje na stambenoj građevini u Antuninskoj ulici 3, ispred ugostiteljskog objekta „Gusto Guisto“ u povijesnoj jezgri Dubrovnika, obavještavamo Vas slijedeće:

Nakon dostavljene obavijesti, 28. ožujka 2019. godine, Konzervatorski odjel u Dubrovniku izvršio je očevid na mjestu događaja i napravljena je foto dokumentacija kojom je utvrđeno da su predmetni stolovi pričvršćeni u sljubnice pročelja.

Prema tvrdnjama investitora, isti dan, na teren su izašli i djelatnici odsjeka za Komunalno redarstvo grada Dubrovnika te uklonili postavljene zidne metalne rešetke ugostiteljskog objekta.

Sljedećeg dana 29. ožujka 2019. godine, djelatnici Konzervatorskog odjela u Dubrovniku ponovili su očevid utvrdivši da su uklonjene zidne metalne rešetke, te da su sanirana oštećenja na sljubnicama istočnog pročelja na stambenoj građevini u Antuninskoj 3 - navode iz resornog ministarstva.
20. travanj 2024 08:48