StoryEditorOCM
DubrovnikUDRUGA SIGURNOST U PROMETU

RODITELJI UPOZORAVAJU Osnovnoškolci OŠ Marin Getaldić na putu do škole moraju se probijati kroz dostavna i druga vozila

Piše PSD.
25. ožujka 2019. - 11:35

Iz Udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik ističu kako im se putem Facebook-stranice obratilo više roditelja djece koji pohađaju niže razrede OŠ Marin Getaldić unutar stare gradske jezgre u kojima ukazuju na probleme na koje nailaze putem do škole, od kojih su neki vrlo opasni po samu djecu i pješake! Uz navedeno su poslali fotografije!

Roditelji navode:

- Osnovnoškolci nižih razreda O.Š. Marina Getaldića moraju se svaki dan na putu do škole probijati kroz dostavna i druga vozila. Problem je što u Gradu, za razliku od ulica izvan zidina, ne postoji dio rezerviran za pješake, niti semafori ili zebre.
Pritom je posebno kritičan dio koji prolazi Ulicom Sv. Dominika (između Vrata od Ploča i Straduna), gdje se učenici (kao što se vidi na fotografijama) često moraju mimoilaziti s dvije kolone vozila istovremeno. U jednom takvom mimoilaženju je nedavno djetetu kamion strgao kišobran. Dolazi proljeće, početak sezone, otvaraju se radnje i objekti u Gradu, te će se promet idućnih tjedana i mjeseci intenzivirati, a opasnost povećavati. Stoga apeliramo da nadležna tijela što hitnije nešto poduzmu i omoguće djeci normalan i siguran odlazak u školu prije nego se ne dogodi neka ozbiljnija nezgoda. Kao rješenje predlažemo moratorij na promet gore spomenutim ulicom radnim danom u razdoblju 7.30 – 8.00, ali smo spremni prihvatiti i ostala rješenja koja će omogućiti bezbrižno djetinjstvo i školovanje naših mališana.

24. travanj 2024 16:12