StoryEditorOCM
DubrovnikMLADI KANTAUTORI I BENDOVI

Forum mladih iznjedrio nove glazbene talente

Piše DV
21. ožujka 2019. - 13:10
Cjelogodišnja manifestacija „Forum mladih“ nastavila se u srijedu, 20. ožujka, završnom priredbom šeste forumske radionice pod nazivom „Mladi kantautori i bendovi“ u Klubu mladih Orlando. Organizator i ove forumske priredbe bio je Upravni odjel za obrazovanje šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a suorganizator Udruga mladih Orlando. Priredbu je otvorio pročelnik Dživo Brčić, ističući zadovoljstvo uspjehom ovog gradskog projekta, brojnošću i kvalitetom sudionika, ali i sve većim odazivom publike.

U programu su nastupili tamburaški sastav Osnovne škole Antuna Masle Orašac, glazbeni sastav Škole moderne glazbe Dubrovnik, Valentina Dominiković i Karla Kuzmanić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnikuz pratnju Karoline Mezei, sastav Gorući Feniks iz Gimnazije Dubrovnik te kao posebna zanimljivost dva glazbena benda Osnovne škole Lapad, već etablirani Dapal i novoosnovani mladi bend Dapal 6.

Uspjeh forumskih radionica ogleda se prvenstveno u rastućoj kvaliteti i broju sudionika, ali i kroz činjenicu da je Forum mladih iznjedrio nekoliko mladih umjetnika koji su požnjeli uspjeh na hrvatskoj glazbenoj sceni poput Mihaela Klaića, braće Karamehmedović iz grupe Silente i Vedrana Ljubenka.

Forum mladih nastavlja se sedmom radionicom pod nazivom „Ples, ples, ples!“, koja će svoju završnicu imati 10. travnja u Kazalištu Marina Držića.
18. travanj 2024 11:06