StoryEditorOCM
DubrovnikVANJSKO IGRALIŠTE OŠ MARIN DRŽIĆ

NATJECANJE "VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA" Najbolji su Petra Serden, Angelo Di Reda i Vlaho Kristović!

Piše PSD.
9. ožujka 2019. - 14:45

Nakon Dubrovnika, Nuncijate, Mokošice, Župe dubrovačke, Konavala, natjecanje "Vratimo djecu na igrališta" u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu ponovno se vratilo u Dubrovnik, točnije na vanjsko igralište Osnovne škole Marin Držić.

- Cilj nam je u početku bio jednostavno odvojiti djecu od društvenih mreža, igrica, bezbroj sati provedenih ispred televizora i vratiti ih u njihovo prirodno okruženje, a to su igrališta! Natjecanje "Vratimo djecu na igrališta" je u zadnje tri godine svog postojanja preraslo u tradiciju koja se održava u ovom dijelu Lijepe naše! Štoviše, ukoliko govorimo o odazivu djece i prijavama na natjecanje, možemo ujedno reći da je to sigurno najveće takvo natjecanje namijenjeno najmlađima u Republici Hrvatskoj, ističu organizatori.

Treće mjesto osvojio je sedmogodišnjak Vlaho Kristović, učenik Osnovne škole Mokošica, drugo mjesto pripalo je njegovom vršnjaku, Angelu Di Reda iz Osnovne škole Župa dubrovačka, a na pobjedničko se postolje popela devetogodišnja Petra Serden, učenica Osnovne škole Mokošica. Treće i drugo mjesto nagrađeni su školom jahanja na Kojan koralu u Popovićima te zahvalnicom, dok je prvom mjestu, pored zahvalnice i škole jahanja, pripao i pobjednički pehar.

Ukupno je sudjelovalo 111 natjecatelja, a bez obzira na vremenske uvjete, sve je prošlo uz lijepo druženje. Sljedeće natjecanje "Vratimo djecu na igrališta" održat će se, prema riječima Denisa Pavele iz Udruge Sigurnost u prometu, krajem svibnja ove godine na Nuncijati.

19. travanj 2024 13:41