StoryEditorOCM
DubrovnikKONCERT U MALE BRAĆE

Završni koncert dirigentskog seminara "Lovro von Matačić"

Piše dv Foto: dv
21. veljače 2019. - 18:38
Sedmi međunarodni dirigentski seminar „Lovro von Matačić“ započeo je u nedjelju, 17. veljače. Riječ je o seminaru koji organiziraju Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Fondom Lovro von Matačić, a koji vodi glasoviti maestro Uroš Lajovic. Završni koncert seminara održat će se u petak, 22. veljače u crkvi Male braće s početkom u 20 sati, a ulaz na koncert je besplatan.
 
Fond Lovro von Matačić utemeljen je 1987. u skladu s oporučnom željom maestra Lovra von Matačića i njegove supruge Lilly, kako bi se pomagali mladi i talentirani glazbenici. Ovo je četvrta godina da se seminar održava u Dubrovniku i da mladi dirigenti svoja znanja usavršavaju ravnajući Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Polaznici seminara stižu iz Hrvatske, Kolumbije, Njemačke, Južne Koreje, SAD-a, Austrije, Makedonije i Bugarske.
 
Na završnom koncertu u petak, svi polaznici seminara izmjenit će dirigentsku palicu ravnajući djelima Suitom br. 1 u C duru J.S. Bacha i Simfonijom br. 6 u D duru „Pastoralnom“ L. van Beethovena.
 
19. travanj 2024 14:54