StoryEditorOCM
DubrovnikOGLASILI SE PRIOPĆENJEM

SRĐEVCI ISTIČU Ovaj je grad zatvorenik GUP-a, Generalnog Ubojice Prostora

Piše PSD.
11. veljače 2019. - 14:08
Generalni Ubojica Prostora

Ovaj Grad užurbano ide prema samouništenju. Inače se možemo pohvaliti kako ne upravljamo procesima već nam se sve stihijski događa, ali za razliku od pomanjkanja startegije i vizije bolje budućnosti te upravljanjem u smjeru istih, postoji sfera kojom se itekako politički-interesno upravlja, službeno se zove GUP. Generalni ubojica prostora.

Putem žrtava GUP-a

Jučer je delegacija Grada hodala putevima žrtava GUP a prema Gorici Sv Vlaha. Sigurno je najponosnija bila pročelnica nadležna za izdavanje gradjevinskih dozvola. Iz prve ruke je vidjela remek djela s pokrićem u njenim “papirima”. “Za sve imamo papire”, kaže investitor. Te im je papire izdao upravni odjel ovog Grada. Papire koji sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad. Isto glasačko tijelo glasalo je za one redove koji su izglasali ovakav GUP kao i za današnju postrojbu na vlasti koja, za sada, još uvijek gleda posljedice i ne čini niš- ta, štoviše “ čudi se” istovremeno sudjelujući i podržavajući GUP okrajcima i izmjenama i dopunama.

Kako to?

Da ne bude zabune, GUP nije donijela roda. Isto kao sto ni kruzere nije donijela plima, niti je privatizaciju donijela udba. On je plod orgijanja političko-investitorskih i nadasve partikularnih privatnih interesa nastao dizanjem 13 ruku u Gradskom vijeću, bez ikakve odgovornosti za posljedice. To je dokumenat koji bivše političke aktere u budućnosti pretvara u prostorne predatore, tzv investitore. Oni su političkom investicijom u iskaznicu poznatog predznaka krčili dizanjem ruku zelenilo za svoje apartmane. Imena i prezimena vezana uz neke već postojeće, a posebno uz najnovije građevinske poduhvate u Dubrovniku koja ovaj grad guraju u naslovnice stavljajući ga u kontekst rugla, kataklizme i degradacije, iziskuju građevinsku dozvolu, ustvari, za još jedan Remetinec. To je upravo status ovog grada -zatvorenik GUP-a. Iza GUP a izglasanog 2005. ZNA SE kojih 13 imena stoji, zajedno s tadašnjom gradonačelnicom Šuicom.

Dan kada smo zaustavili GUP

Hoće li iza ukidanja takvog, po Grad razornog prostornog dokumenta stajati vise od 13 ruku i gradonačelnik Franković, to nam ostaje za nadati se. Ovaj grad sebi ne može vise dozvoliti komod i luksuz gradonačelnika kojemu je komentar na GUP usputan status na FB u, ovaj grad očajnički treba gradonačelnika koji kao komentar na GUP radi svoj posao- zaustavlja ga. Zasto ne sutra ujutro kad dodje na posao? Za dan kada smo zaustavili ovakav GUP svaki je dan dobar i svaki je do sad - propušten.
23. travanj 2024 17:50