StoryEditorOCM
DubrovnikU ART RADIONICI LAZARETI

Promocija knjižice kratkih priča i predstavljanje časopisa 15 dana

Piše dv Foto: dv
4. veljače 2019. - 18:44
Knjižica tekstova polaznika radionice kreativnog pisanja održanih tijekom 2018. godine u Art radionici Lazareti, predstavlja se u četvrtak 7. veljače u 18:00 sati.

U zbirci iz koje će polaznici čitati i komentirati odlomke okupljene su priče raznovrsnih tema i pristupa, a rezultat su vježbi oblikovanja fikcijskog teksta. Koji su izvori fikcije, kako se uređuje tekst ili stvara lik i fabula samo su neke od tema o kojima će moderatorica Staša Aras pričati s polaznicima radionice.

Knjižica naslova Kratka priča okuplja radove dvanaestero polaznika.
Promocija je organizirana u sklopu programa Književnost u Lazaretima.
 
Predstavljanje časopisa 15 dana
 
U sklopu programa Književnost u Lazaretima, 11. veljače u 19:00 sati organiziran je razgovor s Tomislavom Brlekom, jednim od urednika časopisa 15 dana.

Povod gostovanju i razgovoru jest novi broj časopisa posvećen Predragu Luciću. Ilustrirani časopis za umjetnost i kulturu 15 dana izlazi već 63 godine. Teme i autori koji se u časopisu objavljuju stvaraju osobit pogled na umjetnost, kulturne utjecaje, urbanu scenu. O književnosti i drugim umjetničkim kreativnim praksama, strujanjima na polju kulturne politike, alternativnim sadržajima i o fenomenu časopisa za kulturu te posebno o novom broju časopisa s Tomislavom Brlekom razgovarat će Staša Aras.
 
19. travanj 2024 06:19