StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE GRADA DUBROVNIKA

POČELA 19. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Minut šutnje za za tragično preminule u Hidroelektrani Plat<br />  

Piše DV Foto: Branka Mumalo
23. siječnja 2019. - 13:17
Započela je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a ispred vijećnika nalazi se dnevni red s 31 točkom. Tako će se danas raspravljati o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu,  Prijedlogu zaključka o usvajanju Strategija razvoje športa u Gradu Dubrovniku,  Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika,  Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te  Prijedlogu odluke o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja „Belvedere“.
 
Prije samom početka sjednice održana je minuta šutanje za tragično preminule u Hidroelektrani Plat.
Željko Raguž (DUSTRA) predložio da se sa dnevnog reda makne točka Vijećnička pitanja jer smatra da će na njih potrošiti više previše vremena. Ragužev prijedlog je prihvaćen.

Prva točka dnevnog reda koja se odnosi Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu nakon kraćeg obrazlaganja pročelnice Burić jednoglasno je prihvaćena bez rasprave. Naime, pročelnica je kazala kako je riječ o tehničkoj odluci koja se tiče davanja 80-postotnog jamstva Grada Dubrovnika gradskoj tvrtki Vodovod Dubrovnik kako bi mogli pofignuti kredit. Prema riječima pročelnice Burić  radi se o zadovoljavanju forme koje je zahtjevalo nadležno Ministarstvo.
 
U tijeku je predstavljanje Strategije razvoja športa u Gradu Dubrovniku, a koju predstavlja doc. dr. sc. Zrinko Čustonja.
 
 


 
 
 
18. travanj 2024 09:29