StoryEditorOCM
DubrovnikNEDOSTAJE 25 DO 30 SESTARA

Zbog gripe uvedene posebne mjere u dubrovačkoj bolnici, odgađaju se operacije i pregledi

Piše DV
22. siječnja 2019. - 13:54
Dubrovačka bolnica od srijede, 23. siječnja, zbog nedostatka medicinskih sestara i zbrinjavanja pacijenata oboljelih od gripe, privremeno ukida sve hladne operativne zahvate i prijem pacijenata na elektivne pretrage na svim bolničkim odjelima, upravo je javio dr. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice.

Privremeno se spajaju odjeli za urologiju i za plastičnu kirurgiju, te odjeli za opću internu medicinu i za gastroenterologiju, a sve medicinske sestre se stavljaju na raspolaganje glavnim sestrama ovih odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo.

Ove privremene mjere, navodi ravnatelj Bekić, trajat će najmanje dva tjedna a svakako sve dok postoji potreba.

Brojka hospitaliziranih pacijenata koji boluju od gripe je između 50 i 60, kaže ravnatelj, ovisno o otpustu i prijemu novih slučajeva.
- Problem je upala pluća koja najčešće napada djecu i imunokomprimitirane osobe. Kako je već poznato, ove godine smo ranije nego proteklih sezona gripe zabranili posjete u bolnici  s obzirom da smo uočili porast broja pacijenata. Zabrana se obično uvodi nakon proglašenja epidemije gripe, ali mnogi slučajevi nisu bili registrirani- kaže doc. dr. Bekić.

Općoj bolnici Dubrovnik, potvrđuje ravnatelj, danas nedostaje između 25 i 30 medicinskih sestara.
25. travanj 2024 16:14