StoryEditorOCM
DubrovnikPOHVALILI SE IZ GRADSKE UPRAVE

Ribarnica se ponovno otvara u Portu

Piše PSD.
15. siječnja 2019. - 13:22
Ribarnica unutar stare gradske jezgre, jedan od vrijednih resursa koji je četiri godine propadao, otvorit će svoja vrata na Peskariji za nešto više od mjesec dana. Po dobivanju suglasnosti i smjernica od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, tijekom prosinca 2018. godine započelo je izvođenje građevinsko - obrtničkih radova na sanaciji i obnovi. Ribarnica će biti uređena na način da će biti ispunjeni svi zahtjevi koji se odnose na infrastrukturu objekta za djelatnost ribarnice temeljem propisa Europske unije o higijeni hrane.
„Početak rada Ribarnice nakon obnove poboljšat će kvalitetu života građana koji žive i rade u starom Gradu, ali i revitalizirati prostor unutar zidina koji previše promatramo kroz turizam, a premalo kao mjesto gdje su se nekada glasnije čuli dječji koraci i žamor gospođa i gospara. Tvrtka Sanitat Dubrovnik d.o.o. će puštanjem Ribarnice u ponovni rad povećati i svoje prihode od tržnica te ta sredstva dalje ulagati poboljšanje kvalitete života i oživljavanje javnih prostora u službi naših sugrađana.“, izjavio je Tomislav Tabak, direktor tvrtke Sanitat Dubrovnik d.o.o.
Ribarnica je služila ribarima s područja stare gradske jezgre i omogućavala im da svoju ribu prodaju odmah nakon ulova, na svoje, ali i zadovoljstvo njihovih kupaca. Prestankom njezina rada, građani su izgubili vrijedan segment u životu te su Grad Dubrovnik i tvrtka Sanitat upravo u tome prepoznali potrebu da se reagira i Ribarnicu vrati u funkciju. Nakon obnove, ona će ponovno preuzeti nekadašnju ulogu, vratiti stari sjaj i omogućiti građanima koji žive u staroj gradskoj jezgri, ali i njezinim posjetiteljima, lakši pristup svježoj i kvalitetnoj ribi.
„Uređenje Peskarije jedan je u nizu gradskih projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete življenja unutar povijesne jezgre Grada“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.
Grad Dubrovnik nastavlja i dalje provoditi mjere revitalizacije Grada, a jedna od njih je svakako i povratak i očuvanje tradicijskih, deficitarnih, obiteljskih, proizvodnih i uslužnih obrta. U Dubrovniku trenutno djeluje 30 obrtnika koji iz gradskog proračuna svaki mjesec dobivaju dvije tisuće kuna poticaja, među kojima su proizvođači suvenira, restaurator namještaja, obućar i meštar za popravke kožnih predmeta, zlatari, filigrani i juveliri, elektroinstalater i krojačica, navode iz gradske uprave.
23. travanj 2024 18:16