StoryEditorOCM
DubrovnikPALE TEŠKE RIJEČI

TRSTENO NA NOGAMA Vila Aurora je ilegalno okupirana!

Piše Kristina Filičić
4. siječnja 2019. - 14:47
- Vila Aurora je ilegalno okupirana! Na hrvatskom je teritoriju pod ingerencijom BiH. Kako doznajemo, ona kroz tri mjeseca ide na prodaju ili u koncesiju, što mještanima odgovara da se ovaj u Domovinskom ratu narušeni kompleks konačno uredi. Međutim, ilegalno ju je okupirao Ramo Hadžiomerović, šefa Lav osiguranja i Udruge Zlatni lav – kazao je predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković jutros na konferenciji za novinare ispred vile kojoj je nazočilo i tridesetak mještana Trstenog.

Kako ističe Bošković, ilegalno su postavljeni prozori i vrata na garažu i paviljon u sklopu vile za koju je svojedobno bio zainteresiran poznati holivudski glumac John Malkovich.

- Mještani su za to da se vila obnovi, a ne ilegalno okupira i da se tu rade mutni poslovi u kasnim noćnim satima – kazao je čelnik MO Trsteno te pozvao mjerodavne institutcije, policiju i građevinsku inspekciju da se očituju o ovom slučaju i zaustave, kako kaže, kriminal koji se u Vili Aurora događa.

- Gradonačelnik Franković je kontaktirao Sarajevo. BiH nije angažirala Hadžiomerovića, a kontaktirali smo i Županiju, nisu ni oni. Zato, ili neka Ramo pokaže papire ili neka skine sve što je sagradio i vrati se odakle je i došao – izričit je bio Antun Bošković.

Prema tvrdnjama mještana, sve je počelo još u kolovozu prošle godine, kad je zagrađen paviljon u sklopu vile:

- Nismo tada imali informaciju tko je to učinio, tko stoji iza njega. Sve je eskaliralo po Stjepandanu, kad je zagrađena i garaža u sklopu Aurore i kad smo dobili povratne informacije iz Zagreba, Sarajeva i Dubrovačko-neretvanske županije i doznali da se ovdje radi o ilegalnom činu i kriminalu – objasnio je novinarima predsjednik MO Trsteno.
20. travanj 2024 08:42