Županija Dubrovnik

AKT ĆE BITI OBJAVLJEN IDUĆEG TJEDNA

MIŠLJENJE POVJERENSTVA Tokić nije bila u sukobu interesa

AKT ĆE BITI OBJAVLJEN IDUĆEG TJEDNA
Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić nije u sukobu interesa, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je dalo svoje mišljenje - potvrdila je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić. Službena objava Povjerenstva dogodit će se kad Povjerenstvo napiše i donese Akt, a to neće biti prije idućeg tjedna. Dotad, zamjenica Tokić dobila je, po mišljenju Povjerenstva, svojevrsnu uputu kako bi se i ubuduće suzdržavala u bilo kakvim postupcima s gospodarskim subjektima, a to uključuje i navedenu tvrtku 'Primorje gradnja'. Na temelju dostupne dokumentacije, Povjerenstvo je mišljenja kako Tokić nije prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa, jer u trenutku izrade idejnog projekta nije vršila javnu dužnost, niti je donosila odluke vezano uz trgovačko društvo 'Primorje gradnja', dodala je Jurišić. 

Gradonačelnik bi inače, dodaje Jurišić, trebao voditi računa o tome, ali i ona sama morat će se suzdržavati u postupcima. 
Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća s dnevnog reda skinuta je točka o prodaji 700m2 kvadratnih gradskog zemljišta jednoj građevinskoj tvrtki, te je na vidjelo izišlo kako je navedena tvrtka prodala neizgrađene stanove, a projektantica je bila upravo Orlanda Tokić, koja je prozvana od oporbenih vijećnika zbog navodnog pogodovanja. Gradonačelnik Mato Franković odlučio je zamjenicu Tokić suspendirati do odluke Povjerenstva za sukob interesa, i izuzeti je od svih dužnosti zamjenice. 
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

MJESEC IZ SNOVA Dubrovnik dobio i šestu

MJESEC IZ SNOVA Dubrovnik dobio i šestu
Nastavili su košarkaši Dubrovnika pobjednički niz. Pobjeda kod kuće protiv splitskog Universitasa u 10. kolu Prv...
MJESEC IZ SNOVA Dubrovnik dobio i šestu

VREMENU UNATOČ Detour rasplesao Stradun

VREMENU UNATOČ Detour rasplesao Stradun
Treći festivalski vikend na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu na Stradun je doveo grupu Detour. Unatoč nepovoljni...
VREMENU UNATOČ Detour rasplesao Stradun