StoryEditorOCM
DubrovnikREPORTAŽA

VATROGASCI - NAŠ PONOS Gase jahte, spašavaju mačke, probijaju se kroz gužve i ispumpavaju Gospino polje!

4. prosinca 2018. - 15:40
Akcija gašenja na jahti „Kanga“ koja je početkom rujna planula kod Malog Vratnika na jugoistoku Pelješcu donijela je Vatrogasnoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije pod zapovjedništvom Stjepana Simovića Plavu vrpcu Vjesnika 2018. za iskazanu hrabrost, požrtvovnost i stručnost pripadnika šest vatrogasnih postrojbi i društava. Naime, u gašenju jahte sudjelovali su:  JVP Dubrovačko primorje, JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Mljet, DVD Ston, DVD Putnikovići te Državna vatrogasna intervencijska postrojba.

Jahta se istopila

Nakon skoro tri mjeseca okupila se ista ekipa dubrovačkih vatrogasaca u razgovoru za "Dubrovački". Voditelj smjene Željko Jelaska prisjeća se tog rujanskog dana.
 
– U osam ura smo doznali da gori jahta i onda smo cijelo jutro pratili kako se razvija situacija, s obzirom da je Javna vatrogasna postrojba Dubrovačko primorje iz Slanoga izašla prva na intervenciju. Nakon što se dogodila eksplozija, nas šest izašlo je na intervenciju. U Slanom smo se ukrcali na policijski brod „Sveti Vlaho“, čiju posadu i zapovjednika Jakšu Katića ovom prigodom pozdravljam. Čim smo došli tamo, vidjeli smo da je stanje dosta složeno, gornje dvije palube su kompletno izgorjele, propale. Brod je dimio, gorio, doslovno se istopio, bilo je napeto. Kad smo došli tamo s policijskim smo se brodom vezali uz samu krmu goruće jahte i počeli gašenje. Kolege su ulazili u krmu, u bok broda, predočava Jelaska dramatičnost intervencije.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika! 

23. travanj 2024 18:57