StoryEditorOCM
DubrovnikVREMENSKA PROGNOZA

STUDENI OPRAVDAO SVOJE IME Hladnije uz pljuskove i olujnu buru, narančasto upozorenje za dubrovačko područje

Piše dv Foto: dv
27. studenog 2018. - 23:20
Za razliku od iznimno tople prve polovine, gdjegod čak i rekordne, studeni je, očekivano, djelomično opravdao ime u svojem trećem tjednu, a još više će sljedećih dana, koji će u mnogim mjestima biti hladni kao rijetko kada u ovo doba godine, javlja hrt.hr.
 
Na Jadranu će do četvrtka biti i prilično vjetrovito, uz često jaku i olujnu buru, uglavnom podno Velebita i s orkanskim udarima, pri čemu će more biti valovito i jače valovito. Promet usporen, ponegdje i onemogućen.

Također, Državni hidrometeorloški zavod izdao je narančasto upozorenje za dubrovačko područuje.



Srijeda - hladnije, ponegdje oborine, jaka i olujna bura

Hladnije nego prošlih dana bit će na jugu Hrvatske, gdje će još i prijepodne biti lokalnih pljuskova, ali i jake i olujne bure, ne samo na udare, te valovitog i jače valovitog mora. 

U četvrtak i petak sunčanije i manje vjetrovito, ali i još hladnije, zatim...

Na Jadranu će se stanje sljedećih dana smirivati, ali će još osobito u četvrtak prijepodne biti prilično vjetrovito i valovito, te pritom relativno hladno, iako pretežno vedro. Poneki je jutarnji minus blizu mora još vjerojatniji u petak, kada ponovno okreće na jugo, s kojim će biti sve više oblaka, uglavnom od subotei povremene mjestimične kiše, ali i ponovno sve viša temperatura pa će početak prosinca vrlo vjerojatno biti iznadprosječno topao.
 
25. travanj 2024 02:45