StoryEditorOCM
DubrovnikSPORNA PRODAJA ZEMLJIŠTA

NE STIŠAVA SE BURA OKO ZEMLJIŠTA U JANJINSKOJ Reagirao i gradonačelnik Franković

Piše DV Foto: Tonci Plazibat/CROPIX
20. studenog 2018. - 18:21
Prodaja dijela čestice zemlje u vlasništvu Grada Dubrovnika u Janjinskoj ulici izazvala je brunu reakciju već na samoj sjednici Gradskog vijeća kada je zbog negodovanja oporbenih vijećnika gradonačelnik Franković povukao točku s dnevnog reda, a sudeći po daljnjim reakcijama u javnosti bura se još ne stišava.
 
Slijedom svega navedenoga i zbog sve češćih proizvki kako je riječ o pogodovanju privatnom investitoru reagirao je i sam gradonačelnik.
 
"Prodaja dijela čestice zemlje u vlasništvu Grada Dubrovnika ni u kojem slučaju nije bila sporna budući se radilo o zemljištu koje kao takvo nije bilo iskoristivo za Grad Dubrovnik, a prihod od prodaje istog mogao se iskoristiti za razvojne projekte Grada.
 
Ono što jest sporno i što smatramo apsolutno neprihvatljivim je manipuliranje gradskim zemljištem i gradskom imovinom od strane privatnog investitora, a bez pravnog temelja.
 
Nakon spoznaje o istom, gradonačelnik Mato Franković povukao je točku s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća.
 
Međutim, ukoliko se u bilo kojem trenutku pokaže da je netko iz gradske uprave ili "viših struktura" HDZ-a imao bilo kakve veze s navedenim slučajem, uključeni akteri će biti momentalno smijenjeni sa svih dužnosti koje obnašaju", stoji u reakciji gradonačelnika Mata Frankovića.
19. travanj 2024 18:34