StoryEditorOCM
DubrovnikMEĐUNARODNI DAN PRAVA DJETETA

MOJE POTREBE U OBITELJI Jeste li kad pitali dijete kakva očekivanja ima od odraslih?

Piše SR
20. studenog 2018. - 13:10
Svijet je dao obećanje da će svoj djeci osigurati jednaka prava kada je 20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Među 194 države potpisnice je i Hrvatska, podsjeća UNICEF.

Udruga Roda − Roditelji u akciji, i ove godine u Dubrovniku organizira Dan(e) prava djeteta, projekt podrške roditeljstvu tijekom kojeg će se roditeljima omogućiti slušanje i sudjelovanje u temama iz raznih područja roditeljstva i dječjega razvoja, a djeci različite radionice.

Danas od 16 do 18 sati, Marija Matana Bazdan iz Rode organizira Malu školu dojenja. Može sudjelovati do 20 trudnica i njihovih partnera, aadionicu vode Rodine savjetnice sa SOS telefona za pomoć pri dojenju. Radionica je interaktivnoga karaktera tijekom koje će se obraditi tema dobrobiti dojenja, ali i dobiti opće smjernice za dojenje. Radionica obuhvaća i praktični dio –  vježbanje ispravnoga položaja djeteta i majke tijekom dojenja. Predviđeno trajanje radionice je dva sata.

Sutra, 21. studenoga, Marija Barać i Nikolina Kapović (2fish) vodit će kreativnu radionicu za djecu od 9 do 14 godina koja će se zabaviti kroz oslikavanje drvenih predmeta. Ova radionica počinje u 16, a završava u 18 sati.

Također, sutra, u 18 sati, Natalija Barkiđija, socijalna radnica, vodit će radionicu „Moje potrebe u obitelji”, za djecu od 9 do 12 godina. Cilj je radionice izraziti viđenje sebe kao punopravnoga člana svoje obitelji, te izraziti svoje potrebe i očekivanja od odraslih, kažu organizatori. Radionica će se sastojati od nekoliko aktivnosti koje će od djece zahtijevati malo mašte i razmišljanja, a u kojima će se djeca moći izraziti slikovnim i pisanim porukama.

Rode su organizirale još mnogo toga zanimljivog i sadržajnog u idućim danima. Dani prava djeteta održavaju se od 20. do 30. studenoga i za sudjelovanje se potrebno prijaviti na adresu anita@roda.hr ili natalija.b@roda.hr, a sve aktivnosti i informacije mogu se naći na facebook stranici Roda Dubrovnik.
25. travanj 2024 17:50