Županija Dubrovnik

MEĐUNARODNI DAN PRAVA DJETETA

MOJE POTREBE U OBITELJI Jeste li kad pitali dijete kakva očekivanja ima od odraslih?

MEĐUNARODNI DAN PRAVA DJETETA
Svijet je dao obećanje da će svoj djeci osigurati jednaka prava kada je 20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Među 194 države potpisnice je i Hrvatska, podsjeća UNICEF.

Udruga Roda − Roditelji u akciji, i ove godine u Dubrovniku organizira Dan(e) prava djeteta, projekt podrške roditeljstvu tijekom kojeg će se roditeljima omogućiti slušanje i sudjelovanje u temama iz raznih područja roditeljstva i dječjega razvoja, a djeci različite radionice.

Danas od 16 do 18 sati, Marija Matana Bazdan iz Rode organizira Malu školu dojenja. Može sudjelovati do 20 trudnica i njihovih partnera, aadionicu vode Rodine savjetnice sa SOS telefona za pomoć pri dojenju. Radionica je interaktivnoga karaktera tijekom koje će se obraditi tema dobrobiti dojenja, ali i dobiti opće smjernice za dojenje. Radionica obuhvaća i praktični dio –  vježbanje ispravnoga položaja djeteta i majke tijekom dojenja. Predviđeno trajanje radionice je dva sata.

Sutra, 21. studenoga, Marija Barać i Nikolina Kapović (2fish) vodit će kreativnu radionicu za djecu od 9 do 14 godina koja će se zabaviti kroz oslikavanje drvenih predmeta. Ova radionica počinje u 16, a završava u 18 sati.

Također, sutra, u 18 sati, Natalija Barkiđija, socijalna radnica, vodit će radionicu „Moje potrebe u obitelji”, za djecu od 9 do 12 godina. Cilj je radionice izraziti viđenje sebe kao punopravnoga člana svoje obitelji, te izraziti svoje potrebe i očekivanja od odraslih, kažu organizatori. Radionica će se sastojati od nekoliko aktivnosti koje će od djece zahtijevati malo mašte i razmišljanja, a u kojima će se djeca moći izraziti slikovnim i pisanim porukama.

Rode su organizirale još mnogo toga zanimljivog i sadržajnog u idućim danima. Dani prava djeteta održavaju se od 20. do 30. studenoga i za sudjelovanje se potrebno prijaviti na adresu [email protected] ili [email protected], a sve aktivnosti i informacije mogu se naći na facebook stranici Roda Dubrovnik.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku
Danas je u OŠ Ivana Gundulića obilježen Dan škole, a središnji događaj bila je svečana priredba kojoj su uz učen...
Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku